10 tips voor bij het bakken

A balanced diet is having a cupcake in each hand

photo-1420730614543-e39f93134b0d

 

 • Bij het bakken zijn een aantal dingen belangrijk om wel of juist niet, te doen. In deze blog 10 baktips!
  1) Open nooit je oven voordat driekwart van de baktijd voorbij is. Als je dat doet heb je namelijk grote kans dat je gebak instort.
  2) Zorg ervoor dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je er mee gaat bakken (tenzij anders vermeldt in het recept). Zo wordt alles goed opgenomen tijdens het mixen van het beslag.
  3) Om te controleren of je cake of taart klaar is kun je twee dingen doen. De eerste is heel licht met je vinger op de bovenkant van de cake drukken. Als het terug veert is het gaar! Ook een spies in het midden van de cake steken is een goed middel om te kijken of het gaar is. Komt de spies er schoon uit, dan is het gaar!
  4) Zijn je cupcakes onverhoopt iets te bol uit te oven gekomen om ze makkelijk te kunnen decoreren? Leg er direct nadat je ze uit de oven hebt gehaald ongeveer 30 seconden een plankje op. Daarna zijn ze weer mooi plat!
  5) Gebruik altijd ongezouten roomboter. De smaak van je taart is dan zoveel lekkerder!
  6) Verwarm de oven altijd voor, voordat je gebak de oven in gaat. Een goede oventemperatuur is het halve werk.
  7) Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af, dan krijg je het beste resultaat!
  8) Lees van te voren het recept van begin tot einde goed door en bedenk voor jezelf wat jíj de makkelijkste volgorde vindt om te werken. Maar vergeet dan niet af en toe te controleren of je geen stappen hebt overgeslagen 😉
  9) Gebruik bakpapier. Zo komt je baksel altijd goed uit de vorm!
  10) En de allerbelangrijkste tip: heb plezier! Bakken vergt soms veel opletten en er bij blijven, maar houd het vooral leuk voor jezelf 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.