Album Alert: Ed Sheeran – Divide

“Hearts don’t break around here”

divide

Ed Sheeran is ondertussen een grote naam geworden in de muziekwereld. Na een jaar rust genomen te hebben is hij terug en hoe! Castle On The Hill en Shape Of You wordt elk uur op de radio gedraaid. Zijn nieuwe album is net uit gekomen en er zullen vast meer van zijn songs non stop op de radio worden gedraaid. Dit album staat bomvol muzikale verhalen en ik neem je graag mee!

Bruiloftsongs

Divide staat vol met allemaal kleine verhaaltjes, zo lijkt het. Perfect en How Would You Feel zijn de typische liefdesverhalen. Bij Perfect wordt je meegenomen in het liefdesleven van mensen die al sinds ze jong waren verliefd op elkaar zijn. Romantischer kan het bijna niet in dit nummer. How Would You Feel heeft een beetje dezelfde setting. Je wordt meegenomen in de herinnering naar hoe het vroeger was. Allebei deze nummers kunnen perfect in het rijtje van Thinking Out Loud, heerlijke muziek voor de eerste dans op een bruiloft of om juist heerlijk bij weg te zwijmelen.

Vakantie

Ed maakt altijd heerlijke laid back nummers die ideaal zijn voor alle seizoenen in het jaar. Maar dit keer staan er ook twee nummers op die je geheid meenemen naar de betere zomervakanties. De titel van Barcelona verklapt al gelijk waar het nummer over gaat. Een heerlijk liedje die je gelijk doet denken aan deze mooie stad. Ed haalt zelfs een beetje Spaans uit de kast om het plaatje nog completer te maken. En dan hebben we ook nog Bibia Be Ye Ye, deze kwam voor mij uit een hele onverwachte hoek maar dat maakt het des te leuker! Het nummer neemt je mee naar een vakantie die misschien iets te wild was maar de oplossing is vrij simpel, namelijk: Bibia Be Ye Ye, alles zal goedkomen.

Ierse folk

Als je nog op zoek bent naar heerlijke nummers die je zo in een Ierse pub zou kunnen horen hoef je bij Ed dit keer ook niet ver te zoeken. Met Galway Girl wordt je al meegenomen naar heerlijke Ierse folk maar Nancy Mulligan maakt het af. Je ziet geheid een film voor je bij het horen van dit nummer. Nancy Mulligan en William Sheeran (briljant bedacht Ed) rennen samen weg om te trouwen en hier wordt een heel verhaal omheen gebouwd. Briljant geschreven en super leuk gedaan. Stiekem hoop ik dat hier nog een videoclip van komt.

Emotionele rollercoaster

Dat Ed een briljante singer songwriter is weten we al wel. Ook op Divide staan verschillende nummers die je wel eens zouden kunnen raken. Eraser verteld het verhaal van Ed Sheeran en is dus erg persoonlijk. Als je benieuwd bent naar hem is dat zeker een nummer die je moet luisteren, vooral met de tekst erbij! Supermarket Flowers is een mooi nummer. Vooral het refrein vind ik erg mooi en vooral de manier waarop hij dingen heeft beschreven:

So I’ll sing Hallelujah, you were an angel in the shape of my mum
When I fell down you’d be there holding me up
Spread your wings as you go
And when God takes you back
He’ll say Hallelujah, you’re home

Divide zit dus vol met heerlijke muzikale verhalen die we vast vaak op de radio gaan horen. Wat is jouw favoriete nummer? Laat het ons weten in een reactie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.