August Favorites: met o.a. Musical Sing-a-long en The Jungle Book

“Try to be a rainbow in someone’s cloud” – Maya Angelou

Aan het einde van elke maand zullen wij onze favorieten van die maand delen. Dit kunnen dingen zijn die die maand zijn uitgekomen of die we die maand gekocht hebben. Maar het kunnen ook dingen zijn die allang beschikbaar zijn en misschien wel oud nieuws te noemen zijn. We vertellen je er hoe dan ook over, en je krijgt er gelijk wat informatie bij. Veel plezier met lezen!

August Favorites: met o.a. de Musical Sing-a-long

Waar Lise de musical niks vind, vind ik Cats helemaal geweldig. Vanaf dat ik klein was heb ik altijd al de film uit 1998 gekeken. Deze musical met liedjes gecomposeerd door Andrew Llyod Webber gaat over een groep katten die samen komen bij het Jellicle Ball. Op dit Jellicle Ball kiest de leider, Old Deuteronomy, iemand uit die naar de Heavenside Layer mag, maar één kat is de uitverkorene. De hele musical door leer je een hoop katten kennen.
Toen bekend werd dat Cats een Europese tour zou doen (lees; Engeland en België…) was ik weer razend enthousiast over deze musical. Gelijk speurde ik Facebook en Youtube af en op die laatste vond ik de nieuwe Broadway versie! Je raad het al, ik heb dagen achter elkaar de liedjes gedraaid en alle backstage filmpjes gekeken. Zelf niet bekend met Cats? Kijk dan vooral even op dit Youtube kanaal, hier vind je onder andere liedjes uit de film. (check vooral even Rum Tum Tugger en Mr. Mistofolees, mijn favorieten)

Ready. Set. Go!

Sinds 1896 worden de Olympische Spelen al gehouden zoals we ze nu kennen. Atleten vanuit bijna alle landen komen eens in de 2 of 4 jaar bij elkaar om tegen elkaar te sporten en de fel begeerde medailles te winnen. Sinds 1900 doet Nederland mee, zo ook dit jaar bij de zomerspelen in Rio de Janeiro. Met een totaal van 19 medailles staat Nederland elfde op het medailleklassement. Wat dit jaar opvallend was is dat er veel medailles zijn behaald in sporten waar we het misschien niet zo gauw hadden verwacht. Zo zijn er medailles behaald bij gymnastiek (ondanks de drama’s van Yoeri van Gelder en Epke Zonderland), wielersport, hockey, roeien en judo. Al met al was het weer een goede editie van De Spelen om te volgen! Wij zijn benieuwd wat Nederland op de Winterspelen gaat doen in 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea.

Last but not least

Ook dit jaar stond bij ons de televisie al af gestemd op de jaarlijkse afsluiter van de Uitmarkt: de Musical Sing-a-long! Met o.a. musicals als The Lion King, The Bodyguard en Ciske de Rat leek het weer een veelbelovende editie te worden. Niets was minder waar. Nou weten we dat er elk jaar ook een aantal musicals komen die wij helemaal niets vinden, maar dit jaar sloeg alles. Van meejanken met Dolfje Weerwolfje tot meebléren met “louuuu d’r ligt een lijster in de la”, wij werden er niet vrolijker van. Nadat we alle musicals hadden gehad die wij niks vonden kwamen eindelijk de leukere musicals voorbij. Zo ook een tribute voor het 25jarig bestaan van het Circustheater. We begonnen met een mooi nummer van Aida met Carolina Dijkhuizen en René van Kooten, maar net in die grote uithaal ging het mis, storing! Het geluid lag er uit dus konden we nog langer wachten op onze favorieten. Na een periode van ongeveer 20 minuten kon het feest eindelijk verder. Helaas werden Tony Neef, Linda Wagenmakers en William Spaaij geskipt zodat het programma niet teveel uit liep. Gelukkig was Soldaat van Oranje al langs gekomen, met ons favoriete nummer “Als Wij Niets Doen”. Maar als eindknaller hadden we één van de mooiste musicals, The Lion King! Zo werd onze avond toch enigszins goed afgesloten.

Als je van beren leren kan

En wat we ook niet mogen vergeten is dat The Jungle Book deze maand uit is gekomen op DVD! De live-action film van de oh zo bekende animatiefilm was een tijdje terug in de bioscoop te zien en kan je nu ook thuis bekijken. De animatiefilm vonden we al geweldig en deze live-action variant was een mooie aanvulling. Met stemacteurs als Christopher Walken, Idris Elba en Scarlett Johansson werd het verhaal toch weer op een andere manier neer gezet. Deze film is een grote aanrader als je van Disney houd en hoort zeker in je dvd-collectie thuis! De dvd is nu beschikbaar bij bol.com en als je liever iets minder geld wilt uitgeven kan je hem nu ook bij Ziggo On Demand kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.