Beste musical nummers – deel 1

”Music expresses that which cannot be put into words and cannot remain silent” – Victor Hugo, schrijver van o.a. Les Misérables

12794393_980273568733267_1736321621592403449_nIk ben een groot fan van theater, en dan in het bijzonder van musicals. Het liefst zou ik elk jaar naar alle grote musicals gaan, dat gaat het niet worden; maar er staan wel elk jaar 1 tot 2 musicals bij mij in de agenda. Ik deel met jullie graag de, naar mijn mening, beste musical nummers. Omdat 12 nummers in één blog een beetje veel is, heb ik het opgesplitst in 2 delen. In deze blog de eerste 6 nummers!

Als wij niets doen – Soldaat van Oranje

De musical speelt al 6 jaar, en elke dag uitverkocht! Dit vind ik het mooiste nummer uit de musical.

Voor Het Eerst – Tarzan

Dat dit nummer een aantal jaren nadat de musical op de planken stond nog steeds geliefd is, bewijst het feit dat het elk jaar vrij hoog staat in de top 50 van het radio-programma MusicalMoods. En het is dus ook één van mijn favorieten!

Nog één dag – Les Misérables

Kippenvel van m’n kruin tot m’n tenen… Meer kan ik er niet over zeggen!

Sluit Alle Deuren – Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

Ik ben geen fan van hoe dit Bijbelse verhaal wordt gepresenteerd in de musical, maar dit nummer vind ik dan wel weer erg mooi!

Thuis – Beauty and the Beast

Afgelopen maart ben ik naar deze musical in het Circus Theater in Scheveningen geweest. Ik vond Anouk Maas een erg goede Belle. Helaas is er geen versie van dit liedje wanneer zij het zingt, maar ook de versie van Chantal Janzen is mooi.

Alles kan – Mary Poppins

En dan als afsluiter een leuk nummer waar ik altijd erg vrolijk en positief van word!

Dit was dan deel 1 van de beste musical nummers! Over twee weken vind je op onze site deel 2.
Houd jij van musicals? Wat is jouw favoriete musicalnummer? Laat het hieronder weten in de reacties!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.