Christelijke metal: bestaat dat?!

“I don’t dance, I headbang”

christelijke metal

Mensen die niet zo thuis zijn in het christendom staan vaak te kijken hoeveel genres muziek je ook in een ‘christelijke variant’ hebt. Zo heb ik meerdere keren een gesprek gehad over christelijke metal, en dan staan mensen je verbaasd aan te kijken. Lees dus vooral verder als jij net zo verbaasd bent als die mensen!

Headbangen voor God

Elk jaar gaan wij naar Christmas Rock Night, dit is een christelijk rock/metal evenement in Ennepetal, Duitsland. Door dit festival ken ik het bestaan van verschillende christelijke metal bands. En geloof me, die hebben sterkere teksten dan de gemiddelde worship song. Met steengoede gitaarlijnen en keiharde drums kan je óók God aanbidden! Neem bijvoorbeeld Sleeping Giant, die zetten onwijs toffe shows neer, maar er gebeurt ook wat op die avonden. Er wordt namelijk niet raar opgekeken als er ineens radicaal wordt gebeden. Wonderen zijn de wereld nog niet uit, en dat is ook bij hun concerten te zien.

Okay, maar dus even terug. Christelijke metal bestaat??!! Ja, ze zingen dan misschien ook over de hel, maar op een totaal andere manier dan je gewend bent van seculiere metalbands. Ook bij christelijk metal bands gaat het vaak over de negatieve kanten van het leven en over hoe zwaar het leven kan zijn. Maar in plaats van daar in te blijven hangen wordt er juist gezongen over hoe je dit bij God mag leggen en dat Jezus er voor je is.

Brian Head Welch

Misschien ken je bovenstaande naam wel als bandlid van Korn. Dit is een seculiere metal band. Er zit alleen een hele grote maar aan dit verhaal. Brian Welch is namelijk bekeerd en is niet bang om hier over te vertellen. Sterker nog, hij is juist in Korn terug gekomen om het geloof uit te dragen tijdens concerten. Hij heeft ondertussen zijn eigen documentaire en eigen boek waarin hij over alles verteld. Want als je mede bandlid opeens christelijk is kan dat best lastig zijn!

Wil je eens christelijke metal bands luisteren? Dan heb ik hieronder een lijstje met links voor je, zo zie je wat meer informatie over ze en kan je gelijk even wat nummers van hen checken. Enjoy!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.