De leukste bordspellen

”Just one game they said, and started to play – that was yesterday” – Chinees gezegde


De feestdagen komen er aan en dat betekent vaak gezellig samenzijn met familie en vrienden. En wat is er leuker om dan met z’n allen een spelletje te doen?! Wat de leukste bordspellen zijn om te spelen, lees je in deze blog.

30 Seconds

30 Seconds is een ontzettend leuk spel, die je met veel mensen kunt spelen. Het maximum aantal spelers is namelijk 20. Het doel in dit spel is om 5 begrippen in 30 seconden te omschrijven aan de mensen in je team. Deze begrippen kunnen tv-programma’s zijn, een winkelnaam, een bekende persoon enz. En dit alles moet je omschrijven zonder het woord zelf te noemen. Plezier gegarandeerd! Het spel kun je onder andere hier kopen.

De kolonisten van Catan

Een gouwe ouwe, maar het blijft leuk; De kolonisten van Catan! Je probeert in dit spel door middel van het bouwen van straten, dorpen en steden 10 punten te sparen, waardoor je het spel wint. Dat bouwen doe je door middel van het verzamelen van grondstoffen. Maar in de tussentijd kunnen natuurlijk je tegenspelers je dwars zitten of de Struikrover komt langs…. Dit spel is met 4 personen te spelen, maar er is ook een uitbreiding dat je het met 5 of 6 spelers kunt spelen! Naast deze uitbreiding zijn er nog een aantal anderen op dit spel te vinden. Onder andere de basiseditie en de 5-6 spelers editie koop je bij bijvoorbeeld Bol.com.

Cluedo

Ook weer zo’n spel die al even meegaat. Toch verveelt dit spel nooit, aangezien je altijd weer een andere oplossing hebt. Om dit spel te winnen moet je tactisch spelen en zo achter drie dingen komen die met de gepleegde moord te maken hebben: wie heeft het gedaan, wat is het moordwapen en waar is de moord gepleegd? Ook van dit spel bestaan verschillende edities, maar de originele editie vind je hier. Dit spel is te spelen met maximaal 8 personen.

 

Sint Petersburg

Dit leuke spel is sinds kort verkrijgbaar in een herziene editie. Ik ken alleen de vorige editie, dus ik kan je er niet alles over vertellen, maar het uiteindelijk doel van het spel is uiteraard hetzelfde gebleven. Sint Petersburg is een tactisch spel, die je speelt in vier rondes. In die rondes koop je kaarten die je helpen geld en punten te sparen. Het uiteindelijke doel is om de meeste punten te halen! Je kunt dit spel hier kopen bij Intertoys.

Ticket to Ride

Bij Ticket to Ride moet je alle spelregels de eerste keer even onder de knie krijgen, maar als je die eenmaal kent is dit een goed spel! Het doel van dit spel is om spoorwegverbindingen te leggen tussen steden in Europa. Door middel van kaartcombinaties leg je deze verbindingen. Maar dan moet je natuurlijk wel de goede kaarten hebben! Onverwachte wendingen, zoals dat je niet weet welke kaarten je krijgt en welke de andere heeft, maken dit spel alleen maar leuker.
En ook van Ticket to Ride bestaan weer verschillende edities. Hier koop je de Europa-versie.

Dit vind ik de leukste bordspellen. Maar welk spel is jouw favoriet? Laat het hieronder weten in de reacties! Veel speelplezier gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.