De leukste christelijke hits

“Be still and know that I’m God”- Psalm 46:10

christelijke hits

De meeste mensen kunnen vaak de nummers uit de top 40 van dat moment zo meezingen. Maar er zijn ook een hoop christelijke nummers die veel mensen (misschien onbewust) wel kennen. En daarom hier wat mega bekende christelijke hits!

Amazing Grace

Misschien lekker voor de hand liggend maar Amazing Grace is hét nummer dat iedereen wel kent. Als je in Amerika een willekeurig persoon vraagt om dit lied te zingen denk ik dat de meeste het wel kennen. In Nederland is het iets minder bekend. Dat is eigenlijk best jammer want het is een ontzettend mooi nummer!

Jesus Freak

Als Michael Tait van de Newsboys en TobyMac je niet zoveel zeggen ben ik bang dat je dit nummer ook niet kent. Zij zaten namelijk allebei in DC Talk en hadden flink wat jaren geleden een super grote hit: Jesus Freak. Een lekker stevig nummertje met een goeie tekst. Check hem hier:

10.000 reasons

Of misschien beter bekend als 10.000 redenen, want dit nummer is óók in het Nederlands een grote hit! Het liedje is officieel van Matt Redman en sinds hij op een Opwekking CD is gekomen is dit nummer ook in Nederland wel bekend. Wedden dat je deze mee kan zingen?

Mighty To Save

Dit nummer is officieel van Hillsong maar je zult dit vast van andere artiesten kennen! Zelf ken ik dit nummer van Michael W Smith maar de Newboys hebben dit nummer ook regelmatig op hun cd’s staan. Hij staat al een hele tijd in de Opwekkingsbundel dus ook deze ken je misschien in het Nederlands!

Oceans ( Where Feet May Fail)

Ondertussen is dit nummer al een paar jaar oud maar nog steeds razend populair! Hillsong United heeft heel veel christelijke hits gehad en dit is er zeker één van. Ook deze is weer in het Nederlands te vinden in de Opwekkingsbundel maar ik vind hem zelf mooier in het Engels.

Welk nummer zou jij nog in dit rijtje zetten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.