De leukste parken in Nederland

“Never, ever underestimate the importance of having fun”

park

Een dagje uit is voor veel mensen heerlijk. Even weg uit de dagelijkse routine en gewoon even genieten. Daarom heb ik hier voor jullie mijn 3 favoriete parken in Nederland!

Efteling

Mijn favoriete park in Nederland is de Efteling. Voor mij voelt het een beetje als de Nederlandse versie van Disneyland Parijs. Zodra je de ingang ziet waan je je al in een sprookjeswereld. Met wondere geluiden, geuren en kleuren wordt je meegezogen in een droomwereld. Het park mag misschien aardig duur zijn, maar daarom maak ik altijd graag gebruik van de jaarlijkse Albert Heijn actie. Want het is inderdaad best prijzig maar als je kijkt wat je er voor krijgt! Met verschillende landen met verschillende attracties is er voor iedereen wat. Mijn bezoeken bij de Efteling zijn elke keer weer anders geweest. Met Ravelijn is er een onwijs leuke parkshow en tegenwoordig kan je ook veel sprookjesfiguren ontmoeten. Mijn favorieten in het park zelf zijn Joris en de Draak en Polle’s Keuken. En als je nog niet naar de Winter Efteling of het Negen Pleinen Festijn bent geweest is dat zeker nog een must-do!

Burgers’ Zoo

Deze mooie dierentuin in Arnhem heeft een plekje in mijn hart. Als kind kwam ik hier al heel vaak met mijn ouders en nu heb ik samen met mijn moeder een abonnement. Wat ik leuk vind aan Burgers’ Zoo is dat je de meeste dieren niet in een kooi maar in een verblijf ziet. De meeste dieren hebben heerlijk de ruimte om te kunnen bewegen dus je ziet ze echt genieten. In de Bush, Ocean, Dessert, Mangrove, Safari en Rimba waan je je in andere werelddelen met verschillende dieren. Het enige wat ik nog mis in Burgers’ Zoo zijn mijn favoriete diertjes: de prairiehondjes. Maar gelukkig zijn daar dan weer andere dierentuinen voor!

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Dit mooie natuurpark midden op de Veluwe is ideaal voor een dagje weg. Met de wel bekende witte fietsen kan je makkelijk het hele park door maar ook met de benenwagen, auto of motor kan je hier terecht. Met een leuk museum bij het bezoekerscentrum en leuke activiteiten is er ook altijd wel wat te doen. Geniet van de heerlijke natuur terwijl je aan het fietsen bent of waan je in een oase van rust door lekker te gaan wandelen. Ideaal voor een familie uitje of om gewoon even lekker in de natuur te zijn zonder dat je steeds naar hetzelfde stukje bos gaat. Een aanrader voor iedereen, want het is zowel in je eentje als met anderen heerlijk!

Wat is jouw favoriete park in Nederland en waarom? Let us know!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.