De meest underrated Disney films

”I do not make films primarily for children. I make them for the child in all of us, whether we be six or sixty.” – Walt Disney

Bron: Bol.com
Bron: Pinterest

Inmiddels zijn er al 55 Disney classics films, maar zijn er ook nog heel wat Disney live-actions, sequels, toons en Pixar films verschenen. Daaronder zitten heel wat Disney films die altijd een beetje vergeten lijken te worden. Daarom deel ik in deze blog graag de meest underrated Disney film.

Frank en Frey

Bron: Bol.com
Bron: Bol.com

Deze schattige film over het hondje Frank en het vosje Frey die beste vrienden worden, maar later elkaars vijanden dreigen te worden omdat Frank als jachthond aan het werk moet, moet je echt een keer kijken. De film is dus niet zo bekend, maar misschien ken je het liedje ‘Als je een vriendje hebt’, die veel mensen dan vaak weer wel schijnen te kennen. De film is absoluut net zo leuk als het liedje 😉

De Aristokatten

Absoluut één van mijn favoriete Disney-films mét één van de leukste Disney-liedjes ooit: ‘De kat met de grote K/Thomas O’Malley’. Een leuke en grappige film over een moederkat die met haar drie kittens ver van huis verdwaalt en straatkat Thomas O’Malley en later ook de Kattenbak 5 tegenkomt.

Tarzan

Een mooi gemaakte Disney-film met één van de best gemaakt soundtracks ooit! De muziek is namelijk gemaakt door Phil Collins, en als je de originele versie kijkt hoor je hem dan ook de nummers zingen. Veel mensen kennen de musical, maar over de film over de als weeskind gevonden Tarzan die door een vrouwtjes-gorilla wordt opgevoed en opgroeit in de jungle, hoor je bijna nooit iemand. Zonde!

101 Dalmatiërs

Deze film heb ik vroeger op videoband echt grijsgedraaid, en ook nu ik de film op dvd heb staat ie nog regelmatig op. Zo jammer dat je over deze ontzettend leuke Disney film over dalmatiërs die uit de handen van de gemene, bontverslaafde, Cruella DeVil moeten blijven, zo weinig ziet en hoort.

Enchanted

Bron: Bol.com
Bron: Bol.com

Men is vaak gericht op de animatie films van Disney, maar vergeten soms de live-actions. Zonde, want die zijn vaak net zo leuk! Enchanted heeft zelfs het beste van allebei, het speelt zich namelijk deels in de animatiewereld af én in de echte wereld. Deze grappige film over Giselle die in de animatiewereld woont en op het punt staat te trouwen met prins Edward, maar door haar gemene stiefmoeder naar New York verbannen wordt, moet je echt zien! De film bevat ook nog eens heel veel leuke verwijzingen naar klassieke Disney films.

Pocahontas

Deze mooie film over de Indianen-prinses Pocahontas die verliefd wordt op de Engelse John Smith kwam uit vlak na The Lion King, en werd daardoor een beetje ondergesneeuwd. Helaas is de film dat nooit helemaal te boven gekomen, en dat is jammer, want dit is echt een goede Disney-film met een sterk verhaal.

Lady en de Vagebond

Lady en de Vagebond is een hele leuke film, die je zeker een keer moet kijken. Kijk naar de schattige Cocker Spaniël Lady die mee op avontuur wordt genomen door de Vagebond. Fun fact: de scene dat Lieverd met kerst Lady krijgt van haar man is waargebeurd! Lily, Walt Disney’s vrouw, kreeg van Walt op dezelfde manier een hondje met kerst.

Robin Hood

Bron: Bol.com
Bron: Bol.com

Ook dit is weer zo’n grijsgedraaide film van mij. Ontzettend leuk en grappig, en in deze film wordt de rol van de bekende Robin Hood vertolkt door een vos. Leuke karakters, goede stemmen en leuke en mooie liedjes. Meer kan ik er niet over zeggen!

De klokkenluider van de Notre Dame

Ik moet bekennen dat ook ik deze film niet zo vaak heb gezien. Dat is eigenlijk super zonde! Inderdaad, het is niet zo’n vrolijke film. Maar dat neemt niet weg dat het een goed verhaal is over die arme Quasimodo die opgesloten zit tussen de klokken van de Notre Dame, maar op een dag vriendschap sluit met Esmeralda.

Dat was een flinke lijst, maar ze zijn het allemaal waard om genoemd én bekeken te worden! Natuurlijk zijn al deze Disney films bij Bol.com te koop. Dus ik zou zeggen; lekker op de bank met een dekentje en warme chocolademelk, en jouw filmavondje is geregeld! 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.