De Winter Efteling

Beleef samen de warmste momenten in de Winter Efteling

Bron: Efteling

Chaira noemde dit fantastisch leuke pretpark al in de blog over De leukste parken in Nederland. Vandaag is de héle blog gewijd aan de Efteling, en om specifiek te zijn: de Winter Efteling!

Een heerlijk dagje uit

Anderhalve week geleden stapte ik, samen met een vriendin die praktisch nog nooit in de Efteling geweest was, in de auto op weg naar Kaatsheuvel. Naar de Efteling gaan vind ik sowieso een feestje, helemaal als het met iemand is die er niets kent. Dat vind ik alleen maar leuker, dan kan ik extra enthousiast alles laten zien! Mijn favoriete attractie of all-time is de Droomvlucht, dus daar gingen wij dan ook als eersten in. Vervolgens hebben we gewoon heerlijk rondgelopen en old-time-favorite attracties als PandaDroom en Raveleijn gedaan. Inderdaad, qua attracties is de Winter Efteling niet heel veel anders dan de ‘gewone’ Efteling.

Winterse taferelen

Wat maakt de Winter Efteling dan wél anders dan de ‘gewone’ Efteling zul je misschien denken. Wel, veel leuke en mooie Winterse versiering! En dat is echt veel, niet hier en daar wat nepsneeuw, nee; grote bomen met lichtjes en stapels met cadeautjes, vreugdevuren, de Holle Bolle Gijzen hebben oorwarmers op en zelfs in het Lavendorp is kerstversiering te vinden. Het allerleukste vond ik toch wel het Sprookjesbos, wat erg leuk is met deze versieringen. De Sprookjesbosbewoners hebben hun winterkleding aangetrokken, hun huisjes versierd en extra lichtjes opgehangen in de bomen. Heel gezellig! Zelfs de paddenstoelen hebben een jingle bell in het normale deuntje.

Winterse extra’s

Zoals ik net al noemde, zijn op alle pleinen in het park vreugdevuren te vinden. Daaromheen staan leuke houten huisjes die lekkers verkopen. Het ligt aan de dag en de drukte hoeveel hiervan open zijn. Het grootste wat je tijdens de Winter Efteling kunt vinden is toch wel het IJspaleis. Hier hebben ik en mijn vriendin lekkere warme chocolademelk gekocht in een ontzettend leuke Efteling Chocomel mok die we mochten houden. Dat is dan ook alles wat ik leuk vond aan dit IJspaleis. Als je de Winter Efteling met je kinderen bezoekt is het erg leuk om hier naar binnen te gaan. Er is een ijsbaan, een sneeuwglijbaan en de Sneeuwprinses en de Vuurprins die langskomen. Zonder kinderen echter, heb je hier naar mijn mening niet zo veel te zoeken. Naast het IJspaleis heb je in de Winter Efteling ook nog een langlaufbaan en zoals gezegd de Sneeuwprinses en de Vuurprins als entertainment. Als je de Winter Efteling in het weekend of de kerstvakantie bezoekt zijn er door het hele park ook muzikanten en zangers te vinden.

Mijn mening

Ik was nog nooit naar de Winter Efteling geweest en ik vond het nu dan ook erg leuk om de ‘gewone’ versie van de Efteling te kunnen vergelijken met de Winterse. Echter, als de extra aankleding je niet zoveel uitmaakt en je alleen voor de attracties komt, kun je net zo goed in de zomermaanden het park bezoeken. Maar vind je de sfeer ook erg leuk en belangrijk, dan is het zeker leuk om voor de afwisseling eens in de wintermaanden naar de Winter Efteling te komen! De Winter Efteling is nog t/m 31 januari 2017 te bezoeken. Daarna worden alle winterse versieringen weer weggehaald. Kijk voor meer info over de openingstijden en entertainment op de site van de Efteling en koop daar je kaartjes. Veel plezier! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.