Denken als een kind

“Silence is golden, unless you have kids. Then silence is suspicious”

kinderen

Gezond eten, rekeningen betalen, werken en kinderen verzorgen. Volwassenen hebben vrij veel zorgen. Toch zijn we allemaal kind geweest, en stiekem, diep van binnen, verlangen we er nog wel eens naar. Dat je lekker uren mocht spelen of met vieze groente kon gooien zonder dat het raar was, Helaas legt het leven veel druk op ons. Maar juist daarom wat tips en voorbeelden hoe je meer als een kind kan denken en leven!

Wat als

Stel, je zet volwassenen en kinderen voor een camera. Je stelt ze allemaal één vraag: Als het kon, wat zou je dan aan je lichaam veranderen? Wat voor antwoorden zou je dan krijgen? Waarschijnlijk weet je al wat je zelf zou antwoorden. “Een mooiere huid” “andere oren” “dunnere benen” en noem maar op. Maar heb je er ook aan gedacht dat je ook een nek als een giraffe zou kunnen hebben? Of de bek van een haai? Nee hé? Neem daarom maar een voorbeeld aan de kinderen in onderstaand filmpje. Denken zonder grenzen, wat is er nou leuker?

Hier en nu

Kinderen leven gewoon hun leventje niet denkende aan morgen. Wat zou dat toch heerlijk zijn hé! Helaas hebben we als volwassenen veel dingen die we moeten regelen of waar we voor moeten zorgen. Toch kan soms iets anders denken al heel erg helpen! Zelf ben ik erg fan van Omdenken. En dan vooral van hun album “Omdenken door kinderen”. Dingen die wij als volwassenen negatief zien of aanleren aan onze kinderen dat ze negatief zijn worden door hen heel makkelijk omgedraaid! Zeg nou zelf, iedereen wint graag met een spelletje of wedstrijd toch? Is verliezen dan echt zo erg? Dat vind dit jongetje niet!

 

Simpel

Uiteindelijk is het makkelijker gezegd dan gedaan om als een kind te denken en te leven. Maar als volwassenen staan we er toch wat anders in. Maar het zou echt niet erg zijn als we dingen meer zouden doen als kinderen. Af en toe gewoon lekker je bord aflikken als je favoriete toetje of saus er nog op zit, of lekker in de plassen stampen of wat dacht je van lekker sleeën in de sneeuw! Zolang je geen gevaarlijke dingen wilt doen, gewoon eens wat vaker lekker gek doen! Is helemaal niets mis mee en dan voel je je in ieder geval voor even weer een kind 😉

Wat zou jij graag willen doen wat je kinderen vaak ziet doen? Het lijkt mij heerlijk om weer in die speelfabrieken als Kids Playground te kunnen spelen, ontdekken en verstoppen!

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.