Disney en de Oscars

“Sometimes you win, sometimes you learn”

Oscars
Bron: Disney NL

Afgelopen nacht was de uitreiking van de 89ste editie van de Oscars! Disney heeft 3 Academy Awards binnen gesleept met The Jungle Book, Zootropolis en de short Piper. Tijdens de show was er ook nog een spectaculair optreden van How Far I’ll Go uit Moana. Disney was dus goed vertegenwoordigd tijdens de Oscars. En dit is niet de eerste keer, vandaar dat we je vandaag meenemen in de wereld van Disney en Oscars.

Eerste Oscar

Honorary Oscar for Snow White and the Seven DwarfsDe allereerste Oscar die Walt Disney heeft mogen krijgen voor iets wat wij nu nog kennen was tijdens de 5e editie van de Oscars. Deze Honorary Academy Award, kreeg hij voor het creëren van Mickey Mouse. Maar de leukste Oscar die Walt Disney heeft gekregen is toch wel de Oscar voor Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Heel toepasselijk kreeg hij één groot beeld met 7 kleine.

Meeste Oscars

Walt Disney houd op dit moment het record van de meest gewonnen Oscars. In totaal heeft hij 20 ‘normale Oscars’ gewonnen en nog 4 ‘ere Oscars’. Ook is Walt Disney in totaal 59 keer genomineerd. Een gehele prestatie maar zeker verdiend! Veel Disney klassiekers hebben dan ook een Oscar. Denk aan De Kleine Zeemeermin, Aladdin, Pinokkio, Belle en het Beest, Tarzan, Finding Nemo, Toy Story en Mary Poppins.

Nog een leuk weetje is dat Walt Disney van 1934 tot 1939 elk jaar de award voor korte animatiefilm heeft gewonnen! Ook heeft hij nog een record, de meeste Oscars gewonnen door 1 persoon in 1 jaar. In 1954 heeft hij namelijk 4 Oscars gewonnen.

Zoals je leest is Walt Disney erg goed in Oscars verzamelen en ik geloof dat dat zeker nog een hele tijd zal blijven! Wil je nog het optreden van Moana bekijken? Klik dan op deze link. Welke Disney film zou jij nog een Oscar willen geven die er nog niet eentje heeft gewonnen?

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.