Review: Disney Klassieke Filmfiguren Kleurkunst

“Laughter is timeless. Imagination has no age and dreams are forever”- Walt Disney

Disney Klassieke Filmfiguren Kleurkunst

Het kleurboek Les Grands Classiques heeft een zusje gekregen! Sinds deze zomer bestaat er namelijk een Nederlandse versie van dit kleurboek, Disney Klassieke Filmfiguren Kleurkunst, dat je op nummer je favoriete Disney figuren laat inkleuren. Met 55 platen heb je genoeg om de komende paar dagen of weken heerlijk te ontspannen.

Figuren en platen

Van Peter Pan tot Lilo&Stitch, bijna al je favorieten komen voorbij! En het leuke is, je weet tijdens het kleuren niet eens welk figuur je aan het inkleuren bent. De platen bestaan namelijk uit witte vlakken met cijfers en letters erin. Bij elke cijfer of letter hoort een kleur en zo komen de platen steeds verder tot leven! Je kan de platen zelfs uitscheuren om ze eventueel in te lijsten en op te hangen. Dit boek is nu bij vrijwel alle boekenwinkels en zelfs supermarkten te koop voor €7.95. Je moet dan wel even goed tussen de tijdschriften kijken want daar zit dit kleurboek verstopt! Maar wat vinden wij nou van dit boek?

Homemade kunst

Winnie The Pooh plaatToen ik dit boek voorbij zag komen op Twitter heb ik hem gelijk gehaald. Zodra hij binnen was ben ik gelijk aan het kleuren geslagen. Ik begon met steeds bij het vakje de punt van het potlood te houden en zo te kijken of het de goede kleur was. En toen ben ik per kleur alle vakjes gaan inkleuren. Zo kwam ik er vrij snel achter dat dit een Peter Pan plaat was. Bij de volgende plaat heb ik een andere tactiek aangehouden. Namelijk eerst bij elk vakje een beetje kleuren met een potlood en zo kijken of het de goede kleur was. En vervolgens ben ik niet per letter of cijfer gaan inkleuren maar gewoon tot één/derde en dan alle vakjes die in dat gebied lagen. Zo had ik niet meteen door welk figuur er op die plaat stond!
Wat ik erg leuk vind aan dit boek is dat het echt lijkt alsof je kunst aan het maken bent. Doordat je de vakjes er bij sommige kleuren nog doorheen ziet én doordat kleuren leuk in elkaar overlopen voel je je heel artistiek. En het allerleukste blijft natuurlijk dat als je het een beetje slim aanpakt je niet zo snel doorhebt wat je nou eigenlijk aan het kleuren bent.

Elk voordeel heb z’n nadeel

Wat ik wel een nadeel vind is dat je bij sommige platen heel veel soorten nodig hebt van dezelfde kleur. Zo had ik bij een plaat 6 kleuren bruin nodig. Als je er dan maar 4 hebt komt het minder mooi uit de verf dan dat de bedoeling was.
Zelf kleur ik de platen met potlood in, maar bij mensen die hem met stift inkleuren vind ik de kleuren toch wat feller en zie je in het eindresultaat niet meer zoveel vakjes er doorheen. Maar dat is denk ik net wat je zelf mooi vind.

Al met al vind ik het een onwijs leuk boek. Doordat je niet weet wat je aan het kleuren bent is het een leuke manier van kleuren. En met een Disney muziekje op kan je zo de hele middag of avond lekker relaxen. Je krijgt zeker waar voor je 8 euro, dus snel naar de winkel! Twijfel je nog steeds? Kijk dan wat anderen hier van vinden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.