Disneyland Parijs is 25 jaar!

“There’s a great big beatiful tomorrow, shining at the end of every day”

disneyland parijs
Bron: dlptoday.com

12 april is het zover, dan bestaat Disneyland Parijs 25 jaar! En deze verjaardag kan natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij gaan dus heeft Disney groots uitgepakt. Een nieuwe parade, een hoop renovaties en een nieuwe lichtshow laat Disneyland Parijs komende jaren weer stralen. Afgelopen weekend zijn de festiviteiten al begonnen en die delen wij graag met jullie.

Nieuwe parade

Een parade in een Disneyland park is iets wat voor iedereen leuk is. Je ziet binnen een half uur tijd een hoop van je favoriete Disney figuren en je kan leuk naar ze zwaaien of gekke bekken trekken. Voor de 25e verjaardag hebben ze weer een nieuwe parade gemaakt met een hoop nieuwe figuren. Als je nieuwsgierig bent geworden kan je hier de allereerste uitvoering van de nieuwe parade kijken. Het gaafste onderdeel is misschien wel de vuurspuwende draak! Al ben ik zelf erg groot fan van de Finding Nemo float!

Van Dreams naar Illuminations

De afgelopen jaren had je elke avond aan het einde van de dag als het donker was een mooie lichtshow met een hoop bekende liedjes. Zo ging je samen met Peter Pan op zoek naar Tinkerbel en kwam je in verschillende Disney films terecht. Zo kwam je The Lion King tegen maar ook Lumiere van Beauty&The Beast, Aladdin, Ratatouille, The Hunchback of The Notre Dame, Brave, Tangled, The Princess and the Frog, Jungle Book en The Little Mermaid. Al met al een hele toffe lichtshow op het kasteel met een leuke verhaallijn. Nu hebben ze Illuminations. Hierin ga je met Mickey mee op pad door verschillende films. Het lijkt erop dat ze nu vooral de films hebben gekozen die het grotere publiek leuk vind. Zo zie je beelden van The Little Mermaid, Pirates of The Carribean, Beauty& The Beast live-action, Star Wars, Frozen, The Lion King en Finding Nemo. Je ziet zelfs nog een heel klein stukje van Up. Pak wat lekkers en oordeel hieronder zelf welke jij het leukste vind!

En verder zoveel meer!

Naast een nieuwe parade en lichtshow zijn er een hoop andere leuke dingen voor de 25e verjaardag. Zo kan je je favoriete figuren ontmoeten in hun verjaardagsoutfit en heb je 2 nieuwe shows op het podium bij het kasteel. Zo heb je een verjaardagsshow met Mickey en een hoop van zijn Disney vrienden en een heus prinsessen bal! Verder zijn Star Tours en Hyperspace Mountain open gegaan, Star Wars fans kunnen al hun enthousiasme kwijt in deze attracties en anders wel in het Walt Disney Studios park. In het Studios park is overigens ook een vrij nieuwe show te zien: Mickey and the Magician, deze show neemt je terug naar waar het allemaal mee begon. Ook kan je sinds kort Belle ontmoeten in Art of Animation. Ook daar is er dus een hoop te doen!

Disney heeft dus groots uitgepakt en wij hopen er heel snel van te kunnen genieten! Zien we jullie daar?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.