E-reader of papieren boek

“I prefer the smell of books to roses”

e-reader

Houd jij enorm van lezen en weet je niet wat de voor- en nadelen van een papieren boek of e-reader zijn? Ik heb mijn ervaringen voor je opgeschreven, ik hoop dat je er wat aan hebt!

Papieren boek

Een papieren boek, dat is de manier waarop we al jaren boeken lezen. Een lekker stevig boek in de hand en vooral de geur daarvan is heerlijk. Op de bank hangen, in bed, op vakantie of lekker in de tuin, niets is lekkerder dan je verliezen in een goed verhaal. Een papieren boek heeft zo z’n voordelen, wat tegelijkertijd misschien ook nadelen zijn. Maar die komen zo!

E-reader

En dan is er naast onze papieren vriend ook een elektronische versie voor een boek. Tegenwoordig kan je boeken als e-book lezen op een e-reader. Dit is een apparaat wat een beetje weg heeft van een tablet. Met een simpele tik ga je zo door naar de volgende bladzijde en je kan er honderden boeken tegelijkertijd opzetten en zo meenemen, ideaal dus! Of toch niet?

Vergelijking

Als je een papieren boek en een e-reader naast elkaar zet is er echter toch flink wat verschil. Ook logisch, maar wat is nu fijner? Dat ligt er net aan waar en wanneer je boeken wilt lezen. Papieren boeken zijn vrij zwaar en groot en dat maakt ze niet ideaal voor op vakantie. Terwijl je op een e-reader honderden boeken kan zetten en je hem zo ergens in een tas kan stoppen! Ook is een e-reader ideaal voor op het strand, geen last van zand tussen je bladzijdes en lekker licht om mee te nemen. Als je een e-reader hebt met ingebouwd licht is een e-reader ideaal als je ervan houd om een boek in je bed te lezen ’s avonds. Het is ander licht dan bijvoorbeeld van je mobiel of tablet waardoor je ook geen last van je ogen krijgt na een tijdje!

Wat fijn is aan een e-reader is dat het een heel licht apparaat is, dit is tegelijkertijd misschien ook wel een nadeel. Want het is ook heel fijn om met een lekker dik boek op schoot te zitten. En wat leuk is aan een papieren boek, je kan hem in de kast zetten. Soms is het heerlijk om een boek te lezen wat je al gelezen hebt en om dan voor je boekenkast te staan en er eentje uit te kiezen is veel leuker dan door je boekenkast scrollen 😉

Conclusie

Voor op vakantie en als het donker is is een e-reader ideaal, en omdat je het lettertype en dikte kan aanpassen ook ideaal als je problemen hebt met lezen of slechte ogen hebt. Maar een papieren boek blijft toch ouderwets gezellig en heeft van zichzelf al een leuke sfeer. Het is dus vooral wat je zelf fijn vind en wilt, maar allebei kan natuurlijk ook en is misschien wel de ideale oplossing!

Wil je graag een e-reader kopen? Dan raad ik je deze e-reader aan, die je vrijwel overal kan kopen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.