Een dagje Londen: do’s en don’ts

“If I had a British accent I would never shut up”

een dagje Londen

Afgelopen maandag ben ik met Slangenreizen┬ásamen met een vriendin een dagje naar Londen geweest. In een dagje Londen kan je nog zoveel zien en doen! En daarom heb ik hier wat do’s en don’ts voor jullie zodat jij jouw tripje nog leuker kan maken.

Do’s

Pak de metro. Tenminste, als je alleen gaat shoppen is dat natuurlijk niet nodig. Maar als je net als ons naar verschillende dingen wilt is het wel handig. Een dagkaart heb je voor 12 euro, of als je een Rabobank pas hebt kan je daarmee in- en uitchecken met contactloos betalen. Binnen no time ben je aan de andere kant van Londen. Het was voor ons ideaal om van King’s Cross naar Baker Street en van Baker Street naar de Tower Bridge te gaan!

Zorg dat je voldoende rust houdt. Al kom je dan misschien net uit een lange rit met de auto/bus/trein, vergeet niet hoeveel je onbewust in Londen rondloopt. Ik heb letterlijk mijn voeten kapot gelopen dus ik raad je echt aan om voldoende rust te nemen! Want zelfs met goede schoenen kan het slecht aflopen met je voeten.

Plan je tripje. Bedenk voordat je gaat wat je wilt doen en kijk even wat dicht bij elkaar ligt. Zo voorkom je dat je heel vaak heen en weer loopt. In Londen liggen dingen heel dicht bij elkaar dus je ziet sowieso leuke dingen als je aan het lopen bent! En download een app met een offline plattegrond, zo vindt je ook makkelijk leuke dingen in de buurt of een handige route.

Ga je met de bus? Neem dan een kussen en dekentje mee. Als je toch nog enigszins lekker wilt slapen is een kussen of dekentje heerlijk. Deze kan je als je in Londen bent gewoon in de bus laten liggen. En als je op de ferry gaat, neem dan ook je kussen en dekentje mee. Probeer zo snel mogelijk een bank of iets dergelijks te claimen zodat je toch nog een uurtje slaap kan pakken!

Don’ts

dscf6849Een dagje naar Londen als eerste keer in Londen. Dit raad ik je echt sterk af. Londen is een onwijs leuke stad waar altijd genoeg te doen is. Maar boek dan gelijk een paar dagen, dan heb je rustig de tijd om alles te bekijken. In een dagje vlieg je als een gek door Londen om alles te kunnen zien. Het is even staan, kijken, foto maken en weer door. Hierdoor kan je helemaal niet van de omgeving of geschiedenis genieten.

Bij Mac Donalds of Burger King eten. Alsjeblieft doe dit niet als je in Londen bent. De stad zit bomvol leuke tentjes. Zelfs als je gewoon even snel wilt eten zijn er veel leukere plekjes om te eten dan deze bekende fastfoodketens.

Als je met een busreis gaat, plan dan alsjeblieft niets in op de dag dat je terug komt. Je krijgt in de bus amper slaap terwijl je een hele drukke dag in Londen hebt gehad. Hoe lekker is het dan als je de dag dat je terug komt de hele dag hebt om te slapen of te hangen op de bank!

Geniet!

En most of all, geniet er van. Londen is een geweldige stad waar altijd wat leuks te beleven valt. Je gaat je zeker niet vervelen en je zult merken hoe vriendelijk de Engelsen zijn.

Heb je nog andere vragen of heb je zelf tips? Laat het ons weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.