Eurovisie Songfestival 2017: mijn top 10

“There is not enough silliness in the world. Eurovision helps to keep it balanced”- Terry Wogan

eurovisie songfestival 2017

Of je luistert altijd alles al van te voren al of je wilt er niets mee te maken hebben. Het Eurovisie Songfestival blijft altijd een bepaald imago hebben. Van oude dames tot een Hard Rock Hallelujah, je zou zeggen dat we alles al voorbij hebben zien komen maar niets is minder waar. Elk jaar blijf je weer verbaasd over de verschillende inzendingen die vaak een tikkeltje gek zijn. Maar er zitten vaak toch ook hele goede nummers tussen en daarom deel ik vandaag mijn top 10 van het Eurovisie Songfestival 2017 met jullie!

Moldavië – Hey Mama! – SunStroke Project

Epic Sax Guy is terug en dus is SunStroke Project alweer te vinden op het Songfestival. Ze deden in 2010 ook al mee met het Songfestival. Ze zijn toen niet verder gekomen dan de 22ste plaats in de finale maar ik hoop dat ze dit jaar wat verder komen! De dansmoves zijn door iedereen mee te doen en het liedje blijft heerlijk in je hoofd hangen dus van mij mogen ze winnen.

Frankrijk – Requim – Alma

Denk aan de vrouwelijke versie van Stromae en dan kom je al gauw bij Alma uit. Frans blijft een mooie taal en zelfs als je dat niet kan praten krijg je zin om mee te zingen met Requim. Van mij part dus een goede tweede plek!

Portugal – Amar Pelos Dois – Salvador Sobral

De artistieke inzending van dit jaar komt uit Portugal. Ik ben zelf enorme fan van dit nummer dat mij een beetje doet denken aan de muziek uit Ratatouille. Ontzettend artistiek en puur, en als je naar de vertaling kijkt ook nog een supermooie tekst. Ik ben bang dat hij niet ver zal komen maar van mij part komt ie gewoon in de finale!

Oostenrijk – Running On Air – Nathan Trent

Running On Air is een heerlijk relaxt liedje die mij gelijk doet denken aan de zomer. Ik ben wel heel benieuwd hoe ze dit nummer gaan uitvoeren op het podium want de videoclip lijkt haast een advertentie van een reisbureau met al die mooie landschappen!

Hongarije- Origi – Joci Pàpai

Ik weet niet wat het is maar dit nummer houd je echt in zijn greep. Ik houd er sowieso altijd van als landen met een nummer komen in hun eigen taal. In dit nummer hebben ze moderne muziek met traditionele muziek gecombineerd en dan scoor je bij mij al snel punten!

Greece – This Is Love – Demy

Dit nummer is nog niet verschenen op het Youtube kanaal van het Songfestival maar This Is Love is de inzending van Griekenland dit jaar. Ik hoop dat de zangeres dit liedje live net zo goed kan doen want het is een hartstikke lekker nummer met goede zang. Maar we weten allemaal dat de zang tijdens de live shows vaker een stuk slechter is dan in de videoclips. Dus ik ben erg benieuwd hoe Demy dit live gaat doen!

Australië – Don’t Come Easy – Isaiah

Ik snap nog steeds niet waarom Australië nog steeds mee mag doen, want voor zover ik weet ligt dat niet in Europa. Maar aangezien ze er toch zijn laten we er dan ook van genieten. En dat kan zeker met dit nummer van Isaiah. Een super mooie stem en het is heerlijk om dit liedje lekker dramatisch mee te zingen.

Macedonië – Dance Alone – Jana Burceska

Dit jaar zijn er flink wat ballads en juist daarom is Dance Alone zo heerlijk. Lekker dansbare muziek en weer net even wat anders. Maar ook bij Jana ben ik benieuwd hoe goed haar zang is bij de live shows. In de videoclip heb ik namelijk al het gevoel dat de muziek haar een beetje moet overstemmen zodat je de hoge noten niet zo duidelijk hoort. Laten we hopen dat het gewoon net zo goed is als in de videoclip!

Cyprus – Gravity – Hovig

En dan heb je Cyprus met Gravity. Ik verwacht dat ze live een leuke act neerzetten met goede visuals maar het liedje zal daar zeker niet ten onder aan doen! Ook hier hoor je weer een beetje traditionele muziek doorheen waar ik zo van houd. Verder is het een lekker cliché liedje die je zo mee kan bléren.

Italië – Occidentali’s Karma – Francesco Gabbani

Ik heb even moeten wennen aan dit liedje maar ik heb dit altijd al de winnaar gevonden van dit jaar. De stem van Francesco vind ik gewoon niet zo sterk in dit nummer maar het liedje heeft wel alles waar het publiek van het Songfestival van houd. Occidentali’s Karma is voor het grootste gedeelte in Italiaans gezongen dus daar ben ik dan wel weer fan van. Ik zie Francesco erg ver komen, of ik dat leuk vind is weer een ander verhaal…

Wat zijn jouw favoriete inzendingen van dit jaar? Check het Youtube kanaal van het Eurovisie Songfestival voor de rest van de inzendingen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.