Favoriete schrijfsters van historische romans

Between the pages of a book is a lovely place to be

155744_968600349861397_5203859256318594967_n

 

Ik ben gek op lezen. Het liefst doe ik het dan ook de hele dag! Dat kan natuurlijk lang niet altijd, maar zodra ik even vrije tijd heb, zit ik gauw met m’n neus in een boek. Veruit de meeste boeken die ik lees zijn historisch. Ik vind het heerlijk even in een andere tijd te zijn. Er zijn ontzettend veel goede schrijvers, maar vandaag deel ik er 6 die tot mijn favorieten behoren.

Jody Hedlund

De romans van deze schrijfster gaan allemaal over vrouwen met veel moed die leven in Amerika rond midden, tot eind 19e eeuw. Op dit moment is Jody Hedlund een serie aan het schrijven met als achtergrond kustplaatsen en vuurtorens. Uit al haar boeken vind ik De zendelingsvrouw de beste; goed verhaal en ook nog waargebeurd.

Julie Klassen

Als je houdt van een spannend, mysterieus en onvoorspelbaar verhaal moet je zeker de boeken van deze schrijfster lezen. De verhalen spelen zich af in 19e eeuws Engeland. Julie Klassen laat zich voor haar boeken inspireren door Jane Austen en de zusjes Brönte. Van hen vindt je dan ook regelmatig regels en quotes in het begin van het boek of boven de hoofdstukken. Inmiddels heeft ze heel wat boeken op haar naam staan en alhoewel ik al haar boeken met heel veel plezier lees, zijn De dienstmeid van Fairbourne Hall en Het geheim van Pembrooke Park mijn favorieten.

Karen Witemeyer

Karen Witemeyer is dé schrijfster als je graag romantische en humoristische verhalen leest. img-20151124-wa0003Vorig jaar was ze in Nederland, toen kon ik helaas niet naar één van de boekpresentaties en signeersessies, maar heb ik wel haar nieuwste boek gewonnen: Het najagen waard. In november komt er weer een boek uit: Voor geen goud.

Laura Frantz

Helaas heb ik maar 2 boeken van deze schrijfster op mijn boekenplank staan, want ik zou ze allemaal wel willen hebben. Gelezen heb ik ze wel allemaal! De voorouders van Laura Frantz waren pioniers in Kentucky en de verhalen van haar grootmoeder inspireerden haar tot het schrijven van haar romans. Haar boeken spelen zich af van eind 18e eeuw tot halverwege 19e eeuw. Ik heb De vrouw des huizes en Terug naar de rode rivier in de kast staan, maar ik vind al Laura Frantz’ haar boeken aan te bevelen!

Roseanna M. White

Nog niet heel lang geleden zijn de eerste boeken van Roseanna M. White ide%20verloren%20erfgenamen het Nederlands verschenen. Ik ben er heel bij mee, want ik vind het ontzettende goede boeken: spannend en een goed verhaal. Inmiddels is de serie De Culper Ring (een geheim spionnengenootschap ten tijde van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en de Amerikaanse Burgeroorlog), bestaande uit drie delen, volledig in het Nederlands uitgebracht. Masker van onschuld is daar het eerste deel van. Inmiddels zijn ze ook begonnen met een tweede serie van deze schrijfster in het Nederlands uit te brengen, waarvan ik deel 1, De verloren erfgename in mijn boekenkast heb staan.

Tamera Alexander

Voor de romans van Tamera Alexander moet je even gaan zitten, haar boeken zijn namelijk vaak rond de 500 pagina’s. Je krijgt er wel een goed geschreven, spannend en romantisch verhaal voor terug. Haar boeken spelen zich af net na de Amerikaanse Burgeroorlog. Helaas zit er altijd wel een redelijke tijd tussen het laatste boek en het verschijnen van een nieuw boek. Inmiddels zijn er twee volledige serie’s en één los boek uit in het Nederlands. Nu is ze met twee series tegelijk bezig, van allebei de series zijn twee boeken al in het Nederlands uitgekomen. Aan de derde delen wordt gewerkt. Zelf spaar ik de Belmont Reeks, waarvan Een blijvende indruk en Van zeldzame schoonheid deel 1 en 2 zijn.

Al deze schrijfsters zijn bekend binnen de Christelijke historische fictie, en in het ene boek komt het geloof meer aan bod dan in het andere boek. Ik vond het in ieder geval erg leuk mijn favoriete schrijfsters van historische romans met jullie te delen! Wat voor soort boeken lees jij graag? Vertel het in de reacties!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.