Gelukkig kan ik gelukkig zijn

“Be so happy that when others look at you, they become happy too”

gelukkig
Credits: Becca Tapert

Gelukkig zijn is iets wat veel mensen willen en nastreven. Maar wat is dan je beeld van gelukkig zijn? Is het dat alles perfect gaat in je leven en dat je geen zorgen hebt? Volgens Wikipedia is gelukkig zijn dat je tevreden kan zijn met je huidige levensomstandigheden waarbij verschillende positieve emoties aanwezig zijn zoals vreugde, vredigheid, ontspannenheid en vrolijkheid.

Interessant, want ik vind niet dat je bij gelukkig zijn alleen maar positieve dingen hoeft te voelen.

Ik kan mijn geluk niet op!

Zelf ben ik op dit moment erg gelukkig met mijn leventje. Ik ben met allemaal leuke dingen bezig die mij energie geven. Ik doe regelmatig met vrienden leuke dingen. En ik mag van geluk spreken dat ik een hoop toffe, leuke, lieve, mooie en verschillende vrienden heb. Ik ben zo dankbaar voor hen! Verder kan ik enorm genieten van muziek. Als ik zuurstof voor iets anders zou moeten omwisselen zou dat muziek zijn. Ook ben ik blij dat ik na twee tussen jaren er eindelijk achter ben wat ik wil gaan studeren. En ondertussen ben ik begonnen bij de dierenambulance wat ik ook enorm leuk vind!

Alles is perfect

Misschien vind je dat het voor mij ook wel erg makkelijk is om gelukkig te zijn. Zou kunnen, maar ik denk dat het ook in jezelf zit. Ik kan enorm genieten van kleine dingetjes. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om op de fiets naar een afspraak te gaan. Muziekje op en gaan, en dan zit ik helemaal in mijn bubbel. Dus als je mij een keer ziet fietsen en ik zie je niet of kijk stoïcijns voor mij uit dan komt het daardoor 😉

En het feit dat ik mij nu gelukkig voel wilt niet zeggen dat alles okay gaat. Er zijn ook momenten dat ik echt even een dipje heb. En het gaat vrij slecht met mijn oma’s en opa waardoor je standaard zorgen hebt. Voor sommige is het perfecte gelukkige leven: huisje, boompje, beestje. Ook dat heb ik niet helemaal maar man wat voel ik mij gelukkig!

How to be happy

ik hoop enorm dat jij, die dit leest, zich ook gelukkig voelt. Dat je blij bent met wie je bent (ook al vind je jezelf misschien niet 100% mooi of leuk) en dat je blij en dankbaar kan zijn met wat er in je leven gebeurd. Ik hoop dat zo enorm! Maar het is tegelijkertijd ook hartstikke normaal om je niet zo te voelen. En dan wil ik je meegeven, probeer blij te zijn met de kleine dingen. Geniet van de kleine stapjes in je proces. Elk stapje voor uit is er weer één! Geloof mij, het kan een hele tijd duren voordat je je gelukkig voelt. En dat gelukkig voelen zal misschien ook wel weer over gaan. Dus gun jezelf wat tijd, en hopelijk ben je over een tijd gelukkig en kan je dat daarna vast houden.

Don’t worry, be happy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.