Handige bakhulpjes

”A party without cake is just a meeting” – Julia Child


Of je nu regelmatig een heerlijk baksel uit je oven haalt of af en toe in het weekend, handige bakhulpjes kunnen we allemaal gebruiken. Met deze items in je keuken wordt bakken nóg leuker en makkelijker!

Eischeider

Niets vervelender dan klungelen met eieren omdat je ze moet scheiden volgens recept. Een eischeider biedt uitkomst! Je tikt het ei leeg, laat het op de eischeider vallen en het doet zelf de rest. Wel even een bakje eronder zetten om het eiwit op te vangen natuurlijk 😉 Eischeiders zijn in verschillende winkels verkrijgbaar voor een klein prijsje.

Siliconen bakspatel

Dit is echt wel mijn favoriete hulpmiddel tijdens het bakken. Doordat de spatel zo flexibel is kun je de kom helemaal leeg halen, zonder dat er beslag in achter blijft. Het is ook handig om tijdens het spatelen helemaal tot de bodem te kunnen komen, en niet dat je als je het beslag in de bakvorm giet erachter komt dat er een laagje bloem is achtergebleven….

Staande mixer

Last van zere armen tijdens het mixen? Een staande mixer biedt uitkomst! Je hoeft alleen maar de knop om te draaien en de mixer doet de rest. Kun jij ondertussen vast de bakvorm invetten of volgende ingrediënten afwegen. Voor een staande mixer hoef je niet gelijk bij de peperdure Kenwood mixers te kijken, er zijn ook goedkopere varianten verkrijgbaar.

Bakkwast

Vet jij je bakvormen altijd in door wat boter aan je vingers of keukenpapiertje te doen, maar vind je dat eigenlijk helemaal niet handig? Schaf dan een bakkwast aan! Ook handig als je je taart af moet smeren met warme jam.

Taartrooster

Een taartrooster (door mijzelf ook wel ‘afkoelrooster’ genoemd) is super handig als je meerdere dingen achter elkaar moet bakken. Het is erg belangrijk om je baksels goed af te laten koelen, maar als je het ovenrooster alweer nodig heb voor je volgende baksel is dat soms wat lastig. Door een taartrooster aan te schaffen kun je én je baksel af laten koelen en het rooster uit je oven gelijk weer gebruiken.

IJslepel

Een ijslepel bij het bakken? Ja, een ijslepel! Echt ontzettend handig als je cupcakes of muffins gaat bakken. Door je beslag met een ijslepel ‘op te pakken’ en in de vormpjes in je bakblik te doen krijg je overal een gelijke hoeveelheid beslag. Geen geklieder meer met twee lepels en overhevelen tussen vormpjes om overal maar een gelijke hoeveelheid te krijgen.

Gebruik jij één of meerdere van deze handige bakhulpjes al of staan er tussen die je wilt gaan gebruiken? Laat het hieronder weten in de reacties!
Veel bakplezier!

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.