Het is dierendag!

“We have more to learn from animals than animals have to learn from us”

dierendag

Het is 4 oktober en dat betekent: dierendag! Tijd om je huisdier of andere dieren extra in het zonnetje te zetten. Maar hoe is dierendag ontstaan?

Franciscus van Assisi

De datum van dierendag hebben we te danken aan Franciscus van Assisi, hij had namelijk zijn eigen feestdag op 4 oktober. Hij bekommerde zich om de melaatsen, zwervers en planten en dieren. Als je ergens een schilderij of beeld van hem hebt gezien zie je hem vaak met een dier in zijn buurt staan. Zo is de datum dus tot stand gekomen. In 1927 is er een brief geschreven naar de voorzitster van de wereldvereniging van dierenbescherming. In deze brief werd voorgesteld om één dag in het jaar te besteden aan dieren. De voorzitster vond dit een goed idee en zo is dierendag tot stand gekomen. Een jaar later werd dus de allereerste dierendag gehouden in Nederland!

Verwennen

Dierendag, je moet het maar net leuk vinden of er aandacht aan willen besteden. Want waarom zou je je huisdier vandaag extra aandacht geven terwijl ze eigenlijk altijd aandacht moeten krijgen? Daarom nu wat leuke tips om niet weer een extra snoepje of speeltje te geven maar om dierendag ook voor jezelf leuk te maken!

Sommige eetzaakjes hebben een leuke dierenactie. Zo heeft Bagels&Beans een leuke actie, als je met je huisdier langs komt vandaag krijg je een gratis kopje koffie en je huisdier wat extra liefde. Win-win situatie toch?

Als je graag andere mensen blij maakt kan je dat deze dag natuurlijk ook doen. Neem, in overleg, je huisdier mee naar een verzorgingstehuis en laat de bewoners lekker knuffelen met je maatje. Zij worden blij, je diertje wordt blij en zelf wordt je dan weer blij van al die vrolijke gezichten!

En last but not least, als je zelf geen huisdier hebt maar het toch wilt vieren: ga dan naar een dierenasiel bij jou in de buurt! Daar zitten vast veel dieren die wel even een aai over hun bol willen, of breng wat leuke spulletjes bij ze langs zodat ze de komende tijd nog veel plezier hebben.

Welke maatjes heb jij thuis zitten? En wat doe jij altijd met dierendag? Laat het vooral even weten in een reactie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.