Mijn kanker en ik // deel 1

“Be thankful for today, because in one moment, your entire life can change”

kanker en ik
Credits: Aaron Burden

Het liefste zou ik alleen maar vrolijke dingen delen hier op Happinessallaround. Helaas is het leven niet altijd vrolijk zo ook in mijn leven. Er zijn natuurlijk een hoop kleine dingen waar ik het over zou kunnen hebben maar in deze reeks wil ik jullie graag meenemen in het verhaal van mij en mijn kanker. Misschien niet zo vrolijk maar ik vind het wel belangrijk om dit ook met jullie te delen! En hopelijk daarmee jullie te informeren en inspireren.

In the beginning

Het begon in de zomer van 2013. Tijdens het kamperen in de zomervakantie had ik een plekje in mijn mond dat (vooral ’s nachts) random enorm begon te bloeden. Dit ging de hele vakantie en daarna nog een maand door tot het opeens stopte. Fijn! Dacht ik, heb ik er mooi geen last meer van. Maar toen was het weer tijd voor de tandarts, hij vond het maar een raar plekje en ik moest maar eens een afspraak maken bij de kaakchirurg. Aangezien ik eindelijk net van mijn beugel af was en ik er geen last meer van had, had ik daar natuurlijk helemaal geen zin in. Dus zo geschiede. Maar toen was het na een half jaar wéér tijd voor de tandarts. Op aandringen van hem en mijn moeder (thanks ma) heb ik toch een afspraak gemaakt.

And there we go

En toen begon het feest. Eerst werd mijn verstandskies linksbovenin getrokken want misschien kwam het bloeden doordat ie verkeerd groeide. Na een week moest ik terug komen want het plekje was nog steeds niet veranderd. Toen heeft hij een biopsie gedaan en toen hij hier uitslag van kreeg moest ik weer langs komen. Enigszins nonchalant vertelde hij dat het om kwaadaardige cellen gingen die er even uitgehaald moesten worden. Prima dacht ik, piece of cake. Ik werd doorgestuurd naar het UMC Utrecht.

“Je hebt kanker”

En daar zaten mijn moeder en ik, denkend dat het even weg moest worden gehaald en het dan allemaal klaar was. Maar nee, toen begon het pas. We kregen te horen dat het om kanker ging en dat er kans was dat mijn hele kaak aan de linkerkant er uit moest en ik misschien een litteken ging krijgen van mijn mondhoek tot hals. Tijdens het gesprek en in het ziekenhuis zelf leek het alsof het over iemand anders ging. Maar toen we wegreden beseften we het pas, dit gaat niet over iemand anders, dit gaat over mij!

Een week later mocht ik langskomen voor een MRI, punctie, röntgen en verdere onderzoeksdingen. En weer een week later lag ik onder het mes…


Aangezien dit alles opschrijven voor mij erg helpt en er zoveel over te vertellen is deel ik het op in meerdere blogs. Houd dus mijn site vooral in de gaten voor de volgende blogs over mijn kanker en ik. Als dingen in de blogs vragen bij je oproepen mag je mij gerust even een berichtje doen of reageren. Mocht je liever niet openbaar een vraag willen stellen kan je mij het beste een persoonlijk berichtje sturen op de Facebookpagina van Happinessallaround.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.