Kijk en luistertip: a capella artiesten

“Aca-scuse me” – Pitch Perfect

a capella

Als er iets is wat ik onwijs tof vind zijn het wel a capella artiesten. Ondertussen ken ik er aardig wat waar ik razend enthousiast over ben, en daarom deel ik ze graag met jullie. Warning: de meeste artiesten zingen overigens wel veel Disney liedjes 😉

Nick Pitera

Nick Pitera is een Amerikaanse zanger die sinds een paar jaar covers en liedjes op Youtube plaatst. In het begin waren het vooral veel covers maar ook originele ideeën zoals de One Man Disney Movie die je hieronder kan bekijken. Vorig jaar (2015) heeft hij zijn eigen EP uitgebracht met zelfgeschreven nummers. Waaronder ‘Like A Boy’, een briljant nummer over dat mensen vinden dat hij als een meisje zingt en zich meer moet gedragen als een jongen. In dat lied laat hij op een leuke manier horen en merken wat hij daarvan vindt dus dat is zeker een aanrader om ook te luisteren!

Peter & Evynne Hollens

Dit onwijs leuke stel is ontzettend getalenteerd. Ze plaatsen allebei regelmatig video’s op hun eigen kanalen en hebben al veel fans. Peter plaatst op zijn eigen kanaal voornamelijk video’s compleet a capella terwijl Evynne aardig wat video’s mét instrumenten plaatst. Hun schattige zoontje komt regelmatig in hun video’s waardoor de filmpjes vaak een hoog schattigheidsgehalte hebben. Op hun kanalen kan je veel Disney liedjes vinden, en bij Peter komen er ook veel covers van The Hobbit en The Lord Of The Rings voorbij. Ze zijn niet bang om zich te verkleden of om veel werk te besteden aan hun video’s waardoor je altijd een compleet plaatje krijgt!

Pentatonix

Deze artiesten heb je vast wel eens voorbij zien komen. Met een briljante combinatie van verschillende stemmen maken ze onwijs toffe nummers. In het begin deden ze vooral veel covers maar de laatste tijd schrijven ze ook eigen nummers. Noem een bekend pop nummer en ze hebben hem vast gecoverd. Met 2 goede zangers, een zangeres, beatboxer en bass heb je een geweldige combo. Benieuwd hoe het klinkt? Check dan vooral onderstaand filmpje!

Dit zijn mijn 3 favorieten maar er zijn natuurlijk nog veel meer a capella artiesten. En anders heb je zelfs nog a capella films als Pitch Perfect! Wat vind jij van a capella? Let us know!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.