Let’s go for a ride

“Four wheels move the body, two wheels move the soul”

Stel je voor, je rijdt, maar je voelt de wind langs je heen gieren. Je rijdt, maar je ruikt de natuur en de bossen om je heen. Je rijdt, maar je hoeft niets anders te doen dan genieten. Dat is het leven van een motor bijrijder!

Als een zak aardappelen

Als motor bijrijder kan je heerlijk genieten van de snelheid van de motor maar tegelijkertijd ook van de mooie natuur om je heen. Je hoort de vogels fluiten, paarden briesen en krekels vrolijk hun middagdeuntje tjirpen. Of je ziet een geit lekker chillen op wat ooit een zitbankje was. Het enige wat je hoeft te doen is achterop zitten als een zak aardappelen, en je mee laten voeren door de bochten en wegen. En onderweg kan je heerlijk om je heen kijken, de geuren van de natuur opsnuiven (al zou ik dat bij weilanden niet te enthousiast doen), en genieten van de geluiden om je heen. Je komt soms de leukste, grappigste of mooiste dingen tegen onderweg.

Nou zit ik wel vaker bij mijn vader achterop de motor en elke keer zie je weer andere dingen. Het mooiste vind ik de landschappen aan het einde van de middag. Dat de zon dan de wolken oranje of roze kleurt, of dat juist het zonlicht mooi door de wolken schijnt. En wat altijd een genietmomentje is, is als je een wild dier spot. En dan bedoel ik geen dolgedraaide koe! Zo zijn we een keer een groep herten tegen gekomen. Maar het kan ook zijn dat je een haas ziet wegspringen in het gras, een reiger midden tussen de koeien ziet staan, of met veel geluk kom je nog een groep wilde zwijnen tegen!

Natuur om de hoek

Wij hebben gelukkig de luxe dat we op de Veluwe wonen, je hoeft maar een paar minuten te rijden of je bent al bij een bos. Zo kan je toch elke keer een andere route rijden maar rijd je toch altijd in de natuur! Mijn favoriete routes zijn die naar de Posbank of op de dijk langs de IJssel bij Deventer. De Posbank vind ik gewoon een onwijs mooi stukje natuur hier in Nederland en op de dijk langs de IJssel kan je lekker bochtjes nemen wat ik wel grappig vind. En weetje, het blijft motor rijden, en dat is gewoon altijd leuk! Tenzij het regent, maar dan moet je je ritje wel heel ongelukkig gepland hebben.

Dit artikel is trouwens voor mijn lieve papa die mij motor rijden heeft leren waarderen. Ooit hoop ik ook mijn eigen motor rijbewijs te halen!

 

 

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.