De leukste romantische komedies

”My life is like a romantic comedy except there’s no romance and it’s just me laughing at my own jokes”


 

 

 

 

 

 

 

Wat is er nu fijner dan op de bank, met een dekentje en iets lekkers, te kijken naar een romantische komedie?! Inmiddels zijn en ontzettend veel romantische komedies gemaakt en is het soms lastig te kiezen welke je nu moet kijken. Hieronder kun je lezen wat ik de leukste romantische komedies vind om te kijken!

The Proposal

Toen ik deze film keek in de bioscoop wist ik al, dit is er eentje die ik nog vaker ga kijken. The Proposal gaat over Margaret Tate (Sandra Bullock) die, doordat ze uitgezet gaat worden naar Canada (waar ze vandaan komt), haar assistent Andrew (Ryan Reynolds) dwingt met haar te trouwen om in de VS te kunnen blijven. Vervolgens moeten ze naar zijn familie in Alaska en de schone schijn ophouden dat ze echt van elkaar houden. En niet alleen naar zijn familie toe moeten ze dit doen. Ook de immigratiedienst betwijfelt of het allemaal wel klopt.

27 Dresses

27 Dresses is een romantische komedie met een leuk bedacht verhaal. Je maakt kennis met Jane Nichols (Katherine Heighl) die al 27 keer bruidsmeisje is geweest. Op een avond wanneer ze op twee bruiloften tegelijk bruidsmeisje is, komt ze Kevin Doyle (James Marsden) tegen. Hij wil meer weten over deze vrouw, die altijd maar bruidmeisje is, maar nooit de bruid. Ondertussen heeft Jane het druk genoeg met haar zus die gaat trouwen met de man op wie Jane verliefd is, namelijk haar baas.

Confessions of a Shopaholic

Als je van een romantische komedie houdt met meer komedie dan romantiek, dan moet je deze kijken! Deze hilarische film over een shopaholic die een gat in haar hand heeft, maar ondertussen wel een baan krijgt bij een blad over financiën is echt heel grappig. Confessions of a Shopaholic is gebaseerd op de Shopaholic boekenserie van schrijfster Sophie Kinsella. Persoonlijk vind ik de film veel leuker dan het boek. Isla Fisher en Hugh Dancy spelen de hoofdrollen in deze film.

Mother’s Day

Deze film heb ik pas geleden voor het eerst gezien en hij is echt leuker dan ik had verwacht. Mother’s Day hoort in de lijn met films als Valentine’s Day en New Year’s Eve. En alhoewel die laatste twee wel leuk zijn, maar niet echt spectaculair, verwachtte ik van Mother’s Day iets soortgelijks. Maar het tegendeel is dus bewezen. Deze romantische komedie om heerlijk bij te ontspannen heeft in de hoofdrollen onder andere Jennifer Aniston, Kate Hudson en Julia Roberts. De film bevat verschillende verhaallijnen die allemaal draaien om, jawel, Moederdag!

Leap year

En dan alweer de laatste romantische komedie die ik noem in deze blog, maar zeker niet minder leuk is, Leap Year! Deze film draait om Schrikkeldag, 29 februari. Anna Brady (Amy Adams) hoopt dat haar vriend haar eindelijk eens ten huwelijk gaat vragen. Wanneer dat nog steeds niet het geval is, neemt ze het heft in eigen hand en reist ze hem achterna naar Ierland. Daar strandt ze en ontmoet ze Declan O’Callaghan (Matthew Goode), die ze inhuurt om haar naar Dublin te brengen, waar haar vriend tijdelijk is voor zijn werk.

Al deze films zijn met enige regelmaat op televisie, maar je kunt ze natuurlijk ook lenen bij je plaatselijke bibliotheek of aanschaffen voor een zacht prijsje bij Bol.com.
Als je een of meerdere van deze films hebt gekeken, laat hieronder dan even weten wat je er van vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.