Luister vanaf Eerste Kerstdag naar de Top 2000

De Top 2000 is aan!

Bron: informatiefabriek.com
Bron: informatiefabriek.com

Eén van mijn meest favoriete bezigheden met de feestdagen is toch wel het luisteren naar de Top 2000 tussen Kerst en Oud & Nieuw. Wat als kind begon met tegenzin meeluisteren- en kijken met mijn ouders, is geëindigd in dat ik zo ongeveer de meest fanatieke luisteraar en ‘stem-uitbrenger’ ben thuis. Sinds afgelopen vrijdag 25 november kun je weer je stem uitbrengen en daarom leek dit mij het perfecte moment om een blog te maken over de Top 2000!

Over de Top 2000

Wat met Oud & Nieuw 1999-2000 begon als een leuk evenement tijdens de eeuwwisseling, is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend radiofenomeen. Aan het einde van het jaar worden de 2000 favoriete platen gedraaid waar luisteraars op hebben gestemd. Op 1e Kerstdag om 12.00 uur is het 2000ste nummer te horen en de laatste plaat (nummer 1 dus) is even voor middernacht, oudjaarsavond te horen. Zoals gezegd bepalen de luisteraars welke nummers in de lijst komen en dat betekend dus ook een grote verscheidenheid aan artiesten en genres. Dat maakt het juist zo leuk!

Breng je stem uit!

Sinds afgelopen vrijdag 25 november kan je je stem uitbrengen. Dit kan t/m vrijdag 2 december. In totaal mag je op 35 nummers je stem uitbrengen, verdeeld over een suggestielijst en een vrije keuze lijst. Dat zijn er heel wat, maar door zoveel jaren heen weet je je lijstje vast snel genoeg in te vullen! Stemmen doe je hier. Op 2 december eind van de dag wordt al duidelijk wat de top 3 is geworden en later in de maand wordt de hele lijst bekend gemaakt. Dan kun jij dus ook zien op welke plekken jouw nummers terecht zijn gekomen! Dus, stem jij op dat ene nummer uit de jaren 80 of toch liever op die hit van afgelopen zomer? Of stem gewoon op allebei!

Top 2000 a Gogo

Naast dat je naar de radio kunt luisteren, kun je tussen Kerst en Oud & Nieuw ook elke avond rond 19.30 op tv kijken naar de Top 2000 a Gogo. Een programma met Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis. Er komt een quiz voorbij met twee BN’ers, een documentaire, nóg een BN’er met zijn favoriete plaat en natuurlijk heel veel muziek. Dit programma is een leuke afwisseling met het luisteren naar de radio.

Dus ik zou zeggen: breng voor vrijdag je stem uit en/of lees hier nieuws over de Top 2000, de Top 2000 a Gogo of bekijk de lijst van vorig jaar. En daarna; luister vanaf Eerste Kerstdag naar de Top 2000!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.