Mijn roadtrip in Andalusië / Deel 1

“Happiness is found on the way, not at the end of the road”

roadtrip in Andalusië

Oude Volkswagenbusjes, leuke mensen, mooie omgeving, heerlijke temperatuur en lekker eten. Dat waren de ingrediënten van mijn vakantie! Samen met 19 andere jongeren ging ik met een reis van HGJB mee om rond te reizen in Andalusië. En het is precies zoals je zou verwachten. Heel chill, heel gezellig en soms adembenemend. Aan de hand van wat foto’s deel ik graag wat van mijn vakantie met jullie, so let’s go!

Begin en eind

De reis in Spanje begon in Malaga en eindigde in Malaga. Een stad met mooie gebouwen, een relaxte sfeer en lekker eten. Ook voor shoppen kan je hier goed terecht dus zeker een aanrader! Het begon hilarisch, we werden op het vliegveld opgehaald door ‘de pipowagen’ (lees: rood Volkswagenbusjes met neon groen) met een omgebouwd tuinhuisje. In dat laatste kon alle bagage en vervolgens moesten er zoveel mogelijk mensen in het busje gepropt om de andere busjes op te halen. Na dit hilarische begin begon de rondreis!

Caminio del Rey

caminio del rey

Op de tweede dag hebben we gelijk wat tofs gedaan. We hebben namelijk ‘even gewandeld’ bij Caminio del Rey, oftewel Het Koningspad. Dit was zo gaaf! Je loopt tussen twee kloven door met de meeste mooie uitzichten om je heen. Maar zoals je op de foto hiernaast ziet moest je op een gegeven moment ook een brug over. En toen kickte mijn soort van hoogtevrees in. Een brug waar je door de gaatjes in de (af)grond heen kan kijken én die beweegt tussen twee kloven is toch een beetje spannend voor mij. Maar het viel gelukkig allemaal mee en liep vrolijk verder, al was ik blij dat ik niet weer over zo’n brug moest!

Onderweg

overstekend verkeer

Terwijl we heerlijk aan het rijden waren onder de Spaanse zon kwamen we ook heel veel mooie uitkijkpunten tegen, mooie natuurgebieden of overstekende koeien en stieren. En met Volkswagen T3 busjes door de witte dorpjes met smalle straatjes rijden is ook een heel avontuur kan ik je vertellen. We waren helemaal een toeristische attractie toen Red Pepper niet meer vooruit wou en Blue Bear hem met sleeptouw moest trekken. Achteraf bleek dat illegaal te zijn dus dat verklaarde wel waarom al die Spanjaarden dat zo interessant vonden!

Cultuur

stierenarena Ronda

Wie aan Spanje en Andalusië denkt komt vrij snel op een paar dingen: tapas, paella, sangria, witte dorpjes en stierenarena’s. Ik kan je vertellen dat die onderdelen allemaal zijn langsgekomen in mijn vakantie! Hierboven zie je de stierenarena van Ronda, dit is een vrij oud exemplaar maar onderweg hebben we ook modernere stierenarena’s gezien. Ik blijf het een bizar stukje Spaanse cultuur vinden…

Tijdens de vakantie hebben we zoveel leuke herinneringen gemaakt en leuke dingen gezien en gegeten dat ik nog heel lang door zou kunnen gaan. Maar ik laat jullie liever nog even een beetje sfeer proeven door wat foto’s. Hopelijk vond je deze blog leuk! Als je nog meer over mijn vakantie wilt weten, laat het dan even achter in de reacties. Dan volgt er vast nog een deel 2! En laat mij dan gelijk weten wat jij nou het leukste aan Spanje vind!

Adiós!

Blue Bear en Tweety Gedeeltelijke groepsfoto in Malaga

Aan de paella en sangriakathedraal Malaga met wat leuke meiden uit de groep

España, te amo

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.