Must have: Disney boeken

“All you need is faith, trust and a little bit of pixie dust!”

Disney boeken

Als grote Disney fans zijn wij altijd op zoek naar nieuwe informatie over onze favoriete films, Walt Disney en de parken zelf. Er zijn meer dan genoeg boeken die bomvol staan met magische informatie. Maar welke Disney boeken zijn nou het leukste? We hebben er hier een paar voor je op een rijtje gezet!

The Disney Book

Zoals je misschien al in onze review hebt gelezen staat The Disney Book bomvol met informatie en mooie foto’s. Als je een boek zoekt met informatie op alle gebieden van Disney zit je hier goed. De complete geschiedenis van Walt Disney zelf en zijn werk zijn hier in te vinden. Alle Disney klassiekers komen aan bod, er staat informatie in over de parken, merchandise én je ziet hoe Walt Disney ooit is begonnen met film maken. Dit is een boek waar je heel wat uurtjes al dromend doorheen kan bladeren!

Walt Disney Imagineering

Als je meer geïnteresseerd bent in hoe de Disney parken zijn ontstaan is dit echt een boek voor jou. In dit boek vertellen de makers en ontwerpers namelijk hoe de parken en attracties zijn ontstaan. Er komt zoveel bij kijken om bijvoorbeeld een attractie te bouwen. Welke kleuren gebruik je, waar komt het te staan, past dat ook in de rest van het land in het park? Een echte aanrader als je wat meer van de technische kant wilt weten en benieuwd bent hoe de parken of attracties zijn ontstaan!

The Art Of Pixar

Voor de Pixar liefhebber onder ons, zoals ik, is dit boek echt een must have. In dit boek vindt je namelijk kleurenscripts, ontwerpschetsen en sfeerschetsen. Je ziet en leest de verschillende technieken van zowel de lange films als bijvoorbeeld Finding Nemo maar ook veel over de shorts die je voor een Pixar film ziet! Dit is vooral een boek om lekker doorheen te bladeren en in te kijken en daarom juist leuk!

Maak je eigen magie

En als laatste is een must have het kleurboek Disney’s Klassieke Filmfiguren Kleurkunst. Dit is dan geen boek waar informatie in staat, maar je kan hier wel aan de slag met je eigen magie! Op nummer kan je onwijs veel leuke Disney platen inkleuren zonder dat je gelijk door hebt welke je inkleurt. Als je dus een Disney middag wilt hebben kan je die afsluiten met even lekker kleuren. Disney muziekje op en het is heerlijk genieten.

Welke boeken mis jij nog in dit rijtje? En welke Disney boeken staan er op jouw verlanglijstje?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.