Muziektip: For King & Country

“This is what you’re worth, more than all the money or the diamonds and pearls” – Priceless

for king & country
Bron: trendingchristian.com

Eerder hebben we al Rivers&Robots en Trans-Siberian Orchestra aan je voorgesteld. En vandaag stellen we een andere band aan je voor! Dit keer staan de mannen van For King & Country in de spotlights. Dit duo heeft vorig jaar op de EO-Jongerendag gestaan en lieten daar zien hoe muzikaal ze eigenlijk zijn en dat ze echt niet ten onder doen aan hun zus Rebecca St. James. Met steengoede teksten en een groot scala aan instrumenten zetten Joel en Luke een geweldige show neer. Met 2 Grammy Awards op zak zijn ze het zeker waard om aan je voor te stellen.

Joel and Luke

De gebroeders Smallbone begonnen hun carriére als achtergrondzangers voor hun zus Rebecca St. James. Toen ze vervolgens als duo gingen optreden begonnen ze als Joel and Luke. Later werd dit Austoville. Toen ze bij Warner Music Group een contract sloten kwam de naam For King & Country. De Engelsen hebben als strijdkreet ‘for king and country” en Joel en Luke willen voor hun Koning, God, strijden.

Run Wild. Live Free. Love Strong.

Hun album Run Wild. Live Free. Love Strong. is razend populair en dat is niet zo gek ook. Met een hoop verschillende instrumenten en goede teksten spreekt het bijna iedereen wel aan. Het album heeft 17 nummers met een gemiddelde lengte van 4 minuten kan je ook even vooruit. Een ideaal album voor op reis! Zelf vind ik Fix My Eyes, Priceless, Shoulders en Matter de mooiste nummers van dit album.

Priceless

Priceless is naast Fix My Eyes onder fans misschien wel het bekendste nummer. Het nummer is vooral op vrouwen en meisjes gericht en gaat erover hoeveel wij als vrouwen eigenlijk waard zijn. Ze hebben ook een speciale ketting die je kan dragen als herinnering van hoeveel je waard bent, want dat is namelijk meer dan alle diamanten en parels in de wereld bij elkaar. Sinds vorig jaar is er ook een gelijknamige film uitgekomen met Joel in de hoofdrol.

Nieuwsgierig geworden naar de heren van For King & Country? Check dan de videoclip hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.