Muziektip: Rivers & Robots

“Music is what feelings sound like”

River & Robots

5 november staan ze op het BEAM Festival in de Melkweg, Rivers & Robots. Deze indie worship band uit Manchester maakt worship nummers maar dan net wat anders. Christelijke muziek saai? Zij bewijzen het tegendeel.

Over Rivers & Robots

Maar wie zijn Rivers & Robots eigenlijk? De naam komt voort uit de combinatie van akoestische en elektronische geluiden. Sinds 2010 zijn deze 4 jongens al bezig met albums uitbrengen. De band bestaat uit zanger Jonathan Ogden, gitarist David Hailes, bassist Nathan Stirling en drummer Kelani Koyejo. De zanger Jonathan begon Rivers & Robots als soloproject, met het doel om worship liedjes te maken met een meer creatieve sound. Vanaf 2012 werd het solo project een volledige band en sindsdien zijn er al verschillende albums uitgebracht.

God centraal

Maar wat de jongens van Rivers & Robots nog wel het allerbelangrijkste vinden is dat Jezus centraal staat. Soms gebruiken ze zelfs hele teksten uit de bijbel in hun liedjes. Ze brengen hun tijd vooral door met de worship leiden in kerkdiensten, clubs en festivals. Ze reizen de hele wereld over om daar hun creatieve worship songs te laten horen. Het belangrijkste vinden ze dat muziek maken leuk blijft en dat hun muziek om God blijft draaien, verder zien ze wel wat God op hun pad brengt.

The sound

Als je luistert naar hun nieuwe album The Eternal Son hoor je precies wat ze zelf zeggen. Heerlijke indie worship nummers. Zelf wordt ik hier erg relaxt van en als je goed luistert hebben ze hele mooie teksten. De combinatie van akoestische en elektronische geluiden voeren ze onwijs goed uit en is zeker niet teleurstellend. Je hoort dat het echt muzikanten zijn en dat ze goed kunnen samenwerken. Dit belooft veel voor het BEAM festival, als ze live tenminste net zo goed zijn als op cd!

Wil je nog wat meer over de jongens van Rivers & Robots lezen? Check dan vooral dit interview op BEAM.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.