Muziektip: Trans-Siberian Orchestra

“Lose yourself in the music”

Trans-Siberian Orchestra

Foto credits: Michael Sears

Het is al een tijdje herfst en dat betekent: weer kerstliedjes luisteren! Zodra het wat kouder wordt vindt ik het heerlijk om weer helemaal ondergedompeld te worden in kerstliedjes. Maar, dan niet de cliché liedjes als Jingle Bells of Let It Snow. Nee, bij mij staat vanaf oktober Trans-Siberian Orchestra weer op!

Orkest en Rock

Trans-Siberian Orchestra (TSO in het kort) is in 1996 opgericht door Paul O’Neill, de producer van o.a. Aerosmith. Het idee van TSO was om progressieve rock tot de grens en daar voorbij te pushen. De combinatie van rockopera en steengoede individuele muzikanten maakt TSO zo goed. De muzikanten worden geselecteerd op hun muzikaliteit maar vooral dat ze tot het uiterste willen gaan voor de muziek en het publiek. Trans-Siberian Orchestra staat er ook om bekend om de meest bizar grote shows weg te geven. Ze zijn niet bang om alles uit de kast te trekken om hun publiek een onvergetelijke avond te geven.

Shows

TSOAls je naar afbeeldingen of video’s van optredens van Trans-Siberian Orchestra kijkt zie je al gauw wat voor shows ze neer zetten. Ze spelen met vuur, lasers, lichten, mist en dat allemaal synchroon met de muziek. Waar ze ook niet voor terug deinzen is om de hele zaal of arena te gebruiken in hun shows. Bij de meeste shows gebruiken ze niet één maar twee podiums. Het liefste staat die tweede midden in de zaal en kunnen ze er mee op en neer. Zelf staan ze natuurlijk niet stil op het podium, laten drama zien waar nodig en zijn echt een team. Je ziet ze gewoon plezier hebben, en dat vind ik erg belangrijk bij muzikanten.

Zelf ken ik ze van hun enige live dvd The Ghosts of Christmas, waarin je zowel een verhaal ziet als live optredens. Ik heb die leren kennen toen ik een klein meisje was en toen was ik al fan. Toen ze begin 2015 naar Nederland kwamen was ik dus ook dolgelukkig. Ik heb nog nooit zo genoten bij een concert. Wat een show en wat een goede muzikanten. Ik heb mijn ogen uitgekeken, vooral toen mijn favoriete nummer door mijn favoriete pianist werd gespeeld.

Als je meer over Trans-Siberian Orchestra wilt weten kijk dan vooral even hier. En laat vooral weten of jij ze al kent en wat jij van ze vindt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.