Een nieuw seizoen Heel Holland Bakt

“Klaar?…. Bakken maar!”

photo-1469533778471-92a68acc3633
Na een heel jaar wachten is het dan eindelijk weer zover, een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt! Ook dit jaar gaan er weer 10 bakkermakkers de strijd aan met zichzelf, elkaar en…. de baksels.

Over Heel Holland Bakt

Het concept is eigenlijk heel simpel; men gaat op zoek naar Nederlands meest getalenteerde thuisbakker. In 8 weken worden de bakkers getest op hun kennis van alle verschillende kanten van het bakken. Dus brood, taart, cake, hartige hapjes, je kunt het zo gek niet bedenken of het komt aan bod. Elke week zijn er drie opdrachten: de signatuuropdracht, de technische opdracht en het spektakelstuk. In deze drie opdrachten moeten de thuisbakkers laten zien wat ze in huis hebben en na het eind van elke aflevering wordt iemand meesterbakker van de week en moet er iemand naar huis. Wie dat is wordt bepaald door de twee juryleden, Janny en Robèrt. De presentatie is dit jaar in handen van André van Duin.
Afgelopen zondag, 4 september, is de eerste aflevering geweest, kijk die hier terug.

Smaakt naar meer

Nieuw dit jaar is het programma op de woensdagavond, ‘Smaakt naar meer’. In dit programma wordt de aflevering van de zondag daarvoor na beschouwd door André van Duin, de presentator, en drie gasten. De afvaller van de laatst uitgezonden aflevering is ook aanwezig. Ook kunnen bakfans bakfoto’s insturen en komen er thuisbakkers naar de studio met hun (mis)baksel. Gisteren is de eerste aflevering uitgezonden, bekijk die hier terug.

Dus ik zou zeggen: bakken maar! Oh nee, kijken maar…. Elke zondagavond Heel Holland Bakt, 20.20 uur op NPO1 en elke woensdagavond Smaakt naar meer, 21.25 uur, ook op NPO1.

Kijk voor meer informatie over beide programma’s, recepten, bak-info en nog veel meer op de site van Heel Holland Bakt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.