Postcrossing: ontdek de wereld met post!

“To send a letter is a good way to go somewhere without moving anything but your heart”

postcrossing

Ansichtkaarten versturen wordt tegenwoordig steeds minder gedaan. Maar hoe leuk is het eigenlijk om die kaarten te schrijven maar vooral om ze te krijgen? Je ziet gelijk een stukje van de wereld en leert vaak ook nog wat over de cultuur. En dat is precies het leuke aan Postcrossing! Maar hoe werkt Postcrossing nou precies?

Send and get

Op de site van Postcrossing kan je een account aanmaken. Je krijgt dan je eigen profiel waar je zelf iets op kan zetten. Mensen kunnen dan op jouw profiel zien waar je kaarten heen hebt gestuurd of van waar je ze hebt gekregen én jouw interesses. Vervolgens kan je een adres aanvragen, hier stuur je dan een leuke ansichtkaart naar. Je krijgt dan gelijk een ID nummer, hiermee kan de ontvanger je kaart aanmelden zodat je kan zien dat ze hem daadwerkelijk hebben ontvangen! Zodra er een kaart van jou is ontvangen wordt jouw adres bovenaan de lijst gezet en gaat iemand een kaart naar jou sturen. Je krijgt dus hetzelfde aantal kaarten terug als dat je ze stuurt! Je kan maximaal 5 kaarten tegelijkertijd sturen.

Happy Postcrossing

Zo kan je dus door kaarten te sturen en te krijgen een hoop plezier beleven! Je kan namelijk iemand anders over jouw leven of de Nederlandse cultuur vertellen en anderen weer over hun leven of cultuur. En als je een verzamelaar van postzegels bent of een mega fan van een bepaald iets bent kan je hier ook mooi winst uit halen. Als je op je profiel aangeeft wat je leuk vind kunnen mensen daar eventueel rekening mee houden. Wat ook leuk is aan Postcrossing, je kan het lekker op je eigen tijd doen. Je kan elke dag een kaart sturen of juist gewoon af en toe eentje, het maakt allemaal niks uit!

Postcrossing is vrij simpel maar wel ontzettend leuk! Wil je ook graag mee doen, kijk dan vooral even op hun site en meld je aan. Ben je benieuwd naar de kaarten die ik heb gestuurd of heb gekregen? Laat het mij weten in een reactie en dan maak ik er misschien wel een blog over. En voor als je mee gaat doen: welkom en happy Postcrossing!

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.