’t Veluws Zandsculpturen Festijn 2016

Duik in de wereld van Rien Poortvliet!

p1020603

Sinds een aantal jaren is er elk jaar een Zandsculpturen Festijn in Garderen, met elk jaar een ander thema. Dit jaar is het thema Rien Poortvliet en wordt zijn werk uitgebeeld in een heel aantal zandsculpturen.

p1020614Wie was Rien Poortvliet?


Rien Poortvliet (1932-1995) was een tekenaar en schilder. Hij heeft ruim 25 boeken
gemaakt met verschillende thema’s, denk aan de Ark van Noach, de hond en het boerenleven. Zijn bekendste tekeningen gaan over dieren en kabouters.

Zand erover


Dertig kunstenaars uit de hele wereld zijn vanaf begin februari aan het werk geweest om alle zandsculpturen te maken, en dat zijn er veel! De zandsculpturen zijn gemaakt met speciaal rivierzand. Het zand is vierkant, zodat het sterker is en beter stapelbaar. In houten kisten is het zand met water in elkaar gestampt, zo ontstaat er een massief zandblok en dat hebben de zandkunstenaars gebruikt om er kunstwerken van te maken. Ter bescherming is er nog een laagje aangebracht, zodat de kunstwerken voor lange tijd (buiten) kunnen blijven staan.

Het zandsculpturenfestijn


Het zandsculpturenfestijn is ruim opgezet. In het overdekte gedeelte zijn er al heel wat te zien en hier kun je ook originele Rien Poortvliet schilderijen bekijken. Ook buiten staan er diverse zandsculpturen van en over het werk van Rien Poortvliet. Wat dit jaar erg leuk is, is dat er in het overdekte gedeelte een aparte ruimte is met 41 zandsculpturen die een spreekwoord of gezegde uitbeelden. Naast dat het erg leuk is de antwoorden voor jezelf te raden, kan je de antwoorden ook inleveren en maak je kans op een leuke prijs.

p1020632    p1020635

Kortom, als je op zoek bent naar een leuk uitje, dan is dit zeker een goede optie! Je hoeft het werk van Rien Poortvliet niet persé goed te kennen om het leuk te vinden. Zeker als je houdt van de natuur en dieren, kom je hier goed aan je trekken. Kijk voor meer informatie op de site van het Zandsculpturen Festijn in Garderen (zandsculpturen.nl)! De zandsculpturen zijn nog te zien t/m 29 oktober 2016.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.