Tv-tip: Oscarmaand op Net5

”Every great film should seem new every time you see it” – Roger Ebert

Bron: Awardsdaily.com

Het is weer bijna zover, eind deze maand worden de Oscars weer uitgereikt! En uitkijkend naar The Oscars 2017 zendt NET5 deze hele maand Oscarwaardige films uit, met als hoogtepunt dat ze in de nacht van 26 op 27 februari live The Oscars uitzenden. Het leek mij leuk om in deze blog een paar van de films die deze maand uitgezonden worden uit te lichten, als tip om op een avond te kijken!

The Help

Vorige week is NET5 begonnen met het uitzenden van de Oscarwaardige films, en The Help werd afgelopen zondag uitgezonden. Helaas dus al geweest, maar toch wil ik deze film graag even noemen. Wie weet komt de film nog een keer op tv, en anders kan je de dvd altijd lenen bij de bieb of aanschaffen voor een klein bedrag. In 2012 was deze film genomineerd voor The Oscars in 4 verschillende categorieën. Octavia Spencer won de Oscar in de Best Supporting Actress categorie. Dat die prijs zeer verdiend is kan je dus zien in deze film. The Help gaat over Skeeter (Emma Stone), die uiteindelijk begint met het schrijven van een boek over de zwarte hulpen in de huishoudens in de staat Mississippi anno 1963, toen er nog veel sprake was van racisme. Een mooie film met een goed verhaal, en een vleugje humor.

War Horse

Deze prachtige film over Albert die in de Eerste Wereldoorlog zich inschrijft voor het leger om zijn paard Joey terug te kunnen vinden, was in 2012 genomineerd voor The Oscars in 6 categorieën. Helaas hebben ze er toen geen een gewonnen, maar dat maakt de film er niet minder mooi om. Het verhaal is te mooi en te lang om in deze blog enigszins samen te vatten, dus mijn advies is om de film maar gewoon te gaan kijken, 20 februari op NET5. Tissues zijn een vereiste om het enigszins droog te houden tijdens deze film.

Les Misérables

Ook al zo’n film waarbij je echt een doos tissues naast je moet hebben staan, maar wat is ook deze film mooi! Naast dat het verhaal en de muziek gewoon prachtig zijn, wordt dit extra versterkt door het decor en de acteurs. Les Misérables was in 2013 genomineerd voor 8 Oscars, waarvan ze er 3 hebben gewonnen. Anne Hathaway was de winnares in de Best Supporting Actress categorie voor haar rol als Fantine. Ook dit is een echte must see film en is op 26 februari te zien op NET5.

And the Oscars goes to….

En dan zoals gezegd het hoogtepunt in de nacht van 26 op 27 februari: live de uitreiking van The Oscars. Ik ga niet opblijven voor deze paar uur durende show, maar ben wel heel blij dat Nederland het weer uit mag zenden op televisie. Ik laat mijn recorder het werk doen om het overdag terug te kunnen kijken. Benieuwd wie de genomineerden zijn dit jaar? Kijk dan hier de lijst van de genomineerden op de site van The Oscars.

En nieuwsgierig welke andere films worden uitgezonden tijdens de Oscarmaand op NET5? Bekijk dat hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.